Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Klantcase: ACB helpt klant uit de brand

 • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
 • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
 • Innovatieve blikInnovatieve blik
 • 24/7 service24/7 service
Donderdag 12 augustus 2021

Geschreven door: Sandor Verhaeg, Technisch Adviseur Transportbanden
077-398 4416 | info@acb-transportbanden.nl

Totale leestijd: 2 minuten

Download deze klantcase als PDF

Na een bedrijfsbrand bij een van onze klanten, heeft ACB de transportbanden en onderdelen een gedeelte van een papier-sorteerinstallatie vernieuwd. Zes transporteurs waren door de brand zwaar beschadigd geraakt en konden tijdelijk niet meer worden gebruikt. ACB Transportbanden & Onderdelen kon de klant volledig ontzorgen door de gehele transportbandinstallatie in zeer korte tijd operationeel te maken.

Over de klant

Het bedrijf is gespecialiseerd in het recyclen van oud papier en archief- en datavernietiging. Transportbanden worden gebruikt in het sorteerproces.

Over de opdracht

Aan ACB Transportbanden & Onderdelen was de opdracht om de transportbandinstallaties in zeer korte tijd operationeel te maken. Middels een inspectie werd opgenomen welke transportbanden en bijbehorende componenten zoals rollen, lagers en aandrijvingen moesten worden vervangen. In totaal leverde en monteerde ACB 6 transporteurs. Het betrof zowel kunststof als rubber transportbanden. ACB gaf daarbij advies in de juiste bandkeuze voor een optimaal resultaat in het productieproces.

De uitvoering

Via de ACB Technische Groothandel werden onderdelen geleverd, zoals:

 • Lagers
 • Spieen
 • Aandrijftrommels
 • Ondersteuningsrollen
 • Draagrollen
 • Bevestigingsmaterialen
 • Kantafdichting

Daarnaast werden uit de voorraad kunststof transportbanden en rubber transportbanden gehaald. Deze werden naar klantspecificatie geconfectioneerd. Aandrijftrommels werden bekleed met ETR-70 rubber bekleding.

Service

Op de dag van opdracht zijn monteurs van ACB direct gestart met demontage van alle beschadigde componenten en het voorbereiden van de nieuwe materialen. Via onze serviceafdeling werden constructiewerkzaamheden zoals het uitrichten van frames, vast lassen van plaatwerk en het monteren van nieuwe kantschotten uitgevoerd. Daarna is op locatie de installatie middels ijsstralen en spuiten voorzien van een duurzame laklaag. Tot slot werden door onze montageploegen alle nieuwe componenten gemonteerd.

8 werkdagen na opdracht waren alle componenten gemonteerd en was de gehele installatie operationeel.

Wilt u meer informatie over dit project, of wilt u zelf gebruik maken van de diensten die ACB Transportbanden & Onderdelen biedt? Neem contact op met een van onze specialisten via 077 397 4416 of info@acb-transportbanden.nl. Wilt u daarnaast altijd op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Download deze klantcase als PDF

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl