Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Het selecteren van aandrijvingen voor transportbanden

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service
Woensdag 21 oktober 2020

Het selecteren van aandrijvingen voor transportbanden

Geschreven door: Sandor Verhaeg, Technisch Adviseur Transportbanden
077-398 4416 sandor@acb-transportbanden.nl

Totale leestijd: 10 Minuten. Na het lezen van dit artikel weet je:

  • Hoe de juiste aandrijving voor transportbanden geselecteerd kan worden
  • Welke factoren belangrijk zijn bij het selecteren van een transportband aandrijving
  • Hoe dataladen en tekenbestanden direct en gratis gedownload kunnen worden

Motorvermogen transportband berekenen

Alvorens een aandrijving voor een transportband te selecteren is het nodig om te weten hoe hoog het benodigde motorvermogen is. Informatie over hoe het motorvermogen van transportband berekend kan worden staat hier beschreven. Zodra het motorvermogen bekend is, kan een aandrijving geselecteerd worden.

Aandrijving transportband selecteren middels configurator

Voor het selecteren van de juiste aandrijving is onderstaande online configurator ontwikkeld. De configurator stelt en aantal vragen en keuzemogelijkheden. Zodra deze ingevuld zijn selecteert de configurator de best passende aandrijving voor deze specifieke toepassing.

Met deze tool kan eenvoudig het meest geschikte product worden gevonden voor een specifieke set toepassingsparameters (vermogen, uitgangskoppel, ingangssnelheid, servicefactor enzovoort).

Heb je hier hulp bij nodig? Contact opnemen

Selectie:

In de configurator kun je de vertraging selecteren op basis van parameters. Deze parameters kunnen reeds bekend zijn of nog te bepalen. Als je de parameters als koppel en vermogen nog moet bepalen verwijzen we je naar het kennisbankartikel: berekenen van motorvermogen.

Als de parameters wel bekend zijn kun je verder gaan met het selecteren van de juiste aandrijving. Selecteer de maatvoering waarin de configurator verder moet gaan in de meeste gevallen is dit meteric. Met de optie “Geared motor” configureer je een complete aandrijving. Het is ook mogelijk om andere delen te configureren, er volgen dan meerkeuze velden waarin je de variabelen kunt kiezen. Alle motoren van het merk Transtecno zijn IEC-gestandaardiseerd.

Report

Na het invullen van de gewenste velden komt de configurator uit op de productpagina. Selecteer het type aandrijving dat gewenst is of het beste in de situatie past. Aan de rechterzijde worden afbeeldingen weergeven van de verschillende bouwvormen. Selecteer de gewenste reductor, door de juiste parameters en bouwvorm in te voeren. Vervolgens is er de mogelijkheid om de aandrijving verder te configureren en te voorzien van opties zoals uitgaande as, reactiearm en flenzen. De productcode wordt automatisch geconfigureerd.

Uitkomst

Door op het PDF icoon te klikken download je direct de datasheet van de geselecteerde aandrijving. Met de gegevens op dit datasheet kunnen wij direct een passende aanbieding voor je maken. Op basis van de gegevens is het ook mogelijk om een tekenbestand (bijvoorbeeld .DXF of .STEP) te downloaden om te verwerken in engineering tekeningen via de optie ‘’3D model’’.

Download 3D files van motoren en componenten

Nadat bovenstaande selectie met betrekking tot de juiste aandrijving voor de transportband is gemaakt, bestaat er nog een mogelijkheid om datasheets van de betreffende motoren en componenten te downloaden. Hiervoor kun je onderstaande configurators gebruiken.

Coaxiale tandwielkasten t/m 500NM


Haakse tandwielkasten aluminium


Wormwielreductoren


Voorvertraagde wormwielreductoren


Coaxiale tandwielkast gietijzer


Haakse tandwielkast gietijzer


Vlakke opsteekreductor gietijzer


Opsteekreductor aluminium


DC motoren


Vraag direct een passende offerte aan

Op basis van de gegevens kan direct een passende offerte aangevraagd worden of een bestelling geplaatst worden voor alle componenten van de geselecteerde aandrijving. Hulp nodig? Wij helpen je graag bij het selecteren van de juiste aandrijving. 

 

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem gerust contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl

Bekijk gerelateerde kennisbankartikelen: