Het selecteren van aandrijvingen voor transportbanden

Woensdag 21 oktober 2020

Het selecteren van aandrijvingen voor transportbanden

Geschreven door: Sandor Verhaeg - Specialist transportbanden
077-398 4416 sandor@acb-transportbanden.nl

Leestijd: 10 minuten. Na het lezen van dit blog weet u:

• Hoe de juiste aandrijving voor transportbanden geselecteerd kan worden
  • Welke factoren belangrijk zijn bij het selecteren van een transportband aandrijving
  • Hoe dataladen en tekenbestanden direct en gratis gedownload kunnen worden

Stap 1. Motorvermogen transportband berekenen

Alvorens een aandrijving voor een transportband te selecteren is het nodig om te weten hoe hoog het benodigde motorvermogen is. Informatie over hoe het motorvermogen van transportband berekend kan worden staat hier beschreven. Zodra het motorvermogen bekend is, kan een aandrijving geselecteerd worden.

Stap 2. Aandrijving transportband selecteren middels configurator

Voor het selecteren van de juiste aandrijving is een aparte online configurator ontwikkeld. De configurator stelt en aantal vragen en keuzemogelijkheden. Zodra deze ingevuld zijn, selecteert de configurator de best passende aandrijving voor deze specifieke toepassing. Onderstaand een stappenplan / handleiding welke kan helpen bij het selecteren van een transportband aandrijving middels de configurator.

Handleiding aandrijving transportband selecteren

1. Open de configurator

Klik hier om de configurator voor aandrijvingen transportbanden te starten.

2. Selecteer Dynamic Choice keuze op basis van toepassing

Met behulp van Dynamic Choice tool kan een vertraging geselecteerd worden op basis van uw parameters. Deze parameters kunnen reeds bekend zijn, of nog te bepalen. Wanneer u de parameters als koppel en vermogen nog moet bepalen verwijzen we u naar de blog berekenen van motorvermogen.

Wanneer de parameters bekend zijn kan u verder gaan met het selecteren van de juiste aandrijving. Selecteer de maatvoering waarin de configurator verder moet gaan, in de meeste gevallen is dit meteric. Met de optie “Geared motor” configureert u een complete aandrijving. Het is ook mogelijk om andere delen te configureren. Er volgen meerkeuze velden waarin u de variabelen kunt kiezen. Alle motoren van het merk Transtecno zijn IEC-gestandaardiseerd.

Voer selectie gegevens in zoals koppel, toerental en het benodigde vermogen. Geef ook de gewenste servicefactor in en klik op “next”.

3. De configurator selecteert het juiste product

De configurator komt nu uit op de productpagina. Selecteer het type aandrijving dat door u gewenst is of volgens u het beste in de situatie past. Aan de rechterzijde worden afbeeldingen weergeven van de verschillende bouwvormen. Selecteer de gewenste reductor, door de juiste parameters en bouwvorm in te voeren. Vervolgens is er de mogelijkheid om de aandrijving verder te configureren en te voorzien van opties zoals uitgaande as, reactiearm en flenzen. De productcode wordt automatisch geconfigureerd.

4. Download direct de datasheet van de geselecteerde aandrijving

Door op het PDF icoon te klikken download u direct de datasheet van de geselecteerde aandrijving. Met de gegevens op dit datasheet kunnen wij direct een passende aanbieding doen. Op basis van de gegevens is het ook mogelijk om een tekenbestand (bijvoorbeeld .DXF of .STEP) te downloaden om te verwerken in engineering tekeningen.

5. Download 3D files van motoren en componenten

Nadat bovenstaande selectie met betrekking tot de juiste aandrijving voor de transportband is gemaakt, bestaat er nog een mogelijkheid om direct een datasheet van de motoren en componenten te downloaden. Daarnaast is het mogelijk om direct 3D files te downloaden. U gebruikt hiervoor de onderstaande configurators en data vanuit de datasheets.

Coaxiale tandwielkasten t/m 500NM

Haakse tandwielkasten aluminium

Wormwielreductoren

Voorvertraagde wormwielreductoren

Coaxiale tandwielkast gietijzer

Haakse tandwielkast gietijzer

Vlakke opsteekreductor gietijzer

Opsteekreductor aluminium

DC motoren

Vraag direct een passende offerte aan

Op basis van de gegevens kan direct een passende offerte aangevraagd worden of een bestelling geplaatst worden voor alle componenten van de geselecteerde aandrijving. Hulp nodig? Wij helpen u graag bij het selecteren van de juiste aandrijving.

bg_person_

Meer info? Neem gerust contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
info@acb-transportbanden.nl