Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Klantcase: Uitbreiding op paprikalijn

 • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
 • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
 • Innovatieve blikInnovatieve blik
 • 24/7 service24/7 service
Vrijdag 17 september 2021

Geschreven door: Sandor Verhaeg, Technisch Adviseur Transportbanden
077-398 4416 | info@acb-transportbanden.nl

Totale leestijd: 2 minuten

Download deze klantcase als PDF

De klant:

Vijverberg BV is een van de grootste paprikatelers van het Westland. Dagelijks telen ze honderden paprika’s waarbij hun doel ‘’jaarrond de lekkerste paprika’s’’ centraal staat. Naast het telen van paprika’s ligt de focus ook op het sorteren en verpakken van paprika’s middels hun eigen verpakkingsstation.

Klantvraag:

Vijverberg BV heeft ACB Transportbanden en Onderdelen benaderd voor advies met betrekking tot een uitbreiding op de paprika sorteerlijn. Het monteren van de lijn zou door hun eigen technische dienst gerealiseerd worden, echter was er behoefte aan een samenwerking met een totaalpartner voor advies en levering van alle benodigde componenten.

De werkwijze van ACB Transportbanden en Onderdelen:

Sandor Verhaeg, onze technisch adviseur heeft ter plaatse de hele productlijn van Vijverberg uitgebreid tegen het licht aan gehouden en berekening gemaakt qua vermogen en aandrijvingen. Hierna heeft hij Vijverberg geadviseerd over welke type transportband geschikt is voor de gewenste toepassing en met welke componenten er een maximaal resultaat behaald kan worden.

Dit advies bestond onder andere uit een combinatie van verschillende types transportbanden.

Door gebruik te maken van opvoerbanden en afvoerbanden kan de productie namelijk volledig geautomatiseerd worden. Daarnaast heeft ACB infeedunits geadviseerd voor volle dozen gesorteerde paprika’s.  Door middel van een testopstelling op 30 sorteringen met aandrijvingen, assen en wielen werd bekeken welke snelheid nodig is om de dozen op de juiste plek in de transportbandinstallatie te ‘’schieten’’.

ACB heeft vervolgens uit haar technische groothandel met eigen voorraad de volgende onderdelen geleverd aan Vijverberg zodat de uitbreiding op de sorteerlijn door hun technische dienst gerealiseerd kon worden:

 • Diverse soorten transportbanden op maat gemaakt
 • Lagers
 • Aandrijvingen
 • Pneumatiek (o.a. cilinders en ventielen) met aansluitingsmateriaal op de dozen pusher
 • Assen
 • Beklede aandrijftrommels en keertrommels
 • Ondersteuningsrollen en draagrollen
 • Trommelbekleding
 • Rubber overzetwielen

Vijverberg BV heeft een besparing op investeringskosten gerealiseerd door met de juiste partner in zee te gaan en door montage in eigen beheer te houden. Naast 24/7 service en montage is ACB Transportbanden en Onderdelen ook dé partner op het gebied van transportbandonderdelen en advies.

De ervaring van de klant:

‘’ Wij hadden de keuze gemaakt om onze transportbanen zelf op te bouwen maar zonder specifieke kennis. ACB heeft hierin een sterke adviserende rol genomen en een voorstel gemaakt na een inventarisatie op locatie. Hiermee hebben zij veel potentiële uitdagingen voor ons weten te voorkomen.

Ook de responstijd wat betreft service tijdens én na de levering hebben ons de bevestiging gegeven bij een volgend project weer ACB in te schakelen.’’

Wilt u meer informatie over dit project, of wilt u zelf gebruik maken van de diensten die ACB Transportbanden & Onderdelen biedt? Neem contact op met een van onze specialisten via 077 397 4416 of info@acb-transportbanden.nl. Wilt u daarnaast altijd op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Download deze klantcase als PDF

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl

Bekijk gerelateerde kennisbankartikelen: