Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Nieuws

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

ACB vanaf heden ISO 14001 gecertificeerd

Vrijdag 29 maart 2019

Vanaf heden heeft ACB Transportbanden en Onderdelen naast het ISO 9001 certificaat ook het ISO 14001 certificaat. ISO 14001 is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Het milieumanagementsysteem wordt gebruikt om binnen ACB een passend milieubeleid neer te zetten en de uitvoering ervan te borgen.

ISO 14001, een internationale standaard omtrent milieu

Binnen ISO 14001 wordt vooral het milieu aspect verder uitgediept. Net als ISO 9001 is dit een internationale standaard. Het gaat daarbij om de mogelijkheden van een organisatie om invloed op het milieu uit te oefenen vanuit een ‘levenscyclus’ perspectief. Dit is heel breed van bijvoorbeeld het zuiniger omgaan met energiebronnen (zoals gas, water, elektriciteit) tot afvoer van milieu onvriendelijke stoffen. En ook de mogelijke milieuaspecten bij leveranciers en bij afnemers vallen binnen het milieumanagementsysteem. De ISO 14001 norm gaat ervan uit dat de invloed van een bedrijf op het milieu beheerst en verbetert. In de afgelopen tijd is er veel werk verzet om het milieumanagementsysteem van ACB Transportbanden & Onderdelen op te zetten. Bureau Veritas heeft ACB Transportbanden & Onderdelen in maart 2019 voorgedragen voor certificering!

Milieumanagementsysteem

Nu ACB Transportbanden & Onderdelen ook dit certificaat aan de muur mag hangen, zal ACB ook continu verbetering van de prestaties en het beschermen van het milieu moeten kunnen aantonen.

Meerdere kwaliteitscertificaten

ACB bezit meerdere kwaliteitscertificaten zoals ISO 9001, VCA en GRAYDON. Deze (internationale) kwaliteitsnormen zorgen ervoor dat we kwaliteitstandaarden hoog houden. Op de pagina kwaliteitsgarantie staat meer informatie over alle behaalde certificaten.

iso_certificaat_acb.jpg