Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Geschiedenis ACB

Opgericht in 1994

Op 1 april 1994 is ACB Transportbanden & Onderdelen opgericht door Albert Vermeulen en Jack Reijnders. Het bedrijf vestigt zich in een kelder van een woonhuis aan de Westerholtstraat in Horst. De ruimte werd al snel te klein waarna er in 1995 een oude champignon cel in aan de Massenweg in Melderslo werd betrokken.

ACB Transportbanden & Onderdelen bediende een selecte groep klanten, voornamelijk in de agro & food en bulk sector. Het bedrijf bestond destijds uit 4 medewerkers en dat aantal groeide gestaag.

Verhuizing naar Stationsstraat in 1995

In de kerstvakantie van 1995 verhuist ACB Transportbanden & Onderdelen naar een pand aan de Stationsstraat 125 in Hegelsom, waar het momenteel nog steeds gevestigd is. Het pand beschikt over een degelijke kantoorruimte, productiehal voor rubber transportbanden en een productiehal voor kunststof transportbanden. Dat stelde ACB in staat om meer en grotere orders te kunnen produceren.

Al snel na de verhuizing naar de Stationsstraat bleken de productiehallen voor kunststof en rubber transportbanden aan de kleine kant te zijn. Daarom werd in 1996 de productieruimte uitgebreid met ruim 700 vierkante meter. Ook het magazijn kreeg er 150 vierkante meter bij.

Tweede vestiging in 2002

In 2002 werd een ACB vestiging aan de Berkelaarsweg in Echt geopend. De vestiging was voornamelijk bedoeld als servicepunt, om klanten in het zuiden van Limburg betere service te kunnen verlenen. De vestiging is in 2004 gesloten.

2004 meer constructie werk

Naast de installatie van transportbanden kwam vanuit klanten van ACB vaak de vraag om engineering en constructiewerk te doen aan bijvoorbeeld transportband frames. De constructiewerkzaamheden namen een vlucht toen in 2004 een nieuwe constructiehal gebouwd en geopend werd. De hal van 1000 vierkante meter werd voorzien van de nieuwste materialen om constructiewerk te verrichten.

Met de bouw van de constructiehal en de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten werd naast ACB Transportbanden & Onderdelen een nieuwe BV "ACB Constructies" opgericht. Het logo ACB Solutions - Our driving force werd gelanceerd.

Uitbreiding directie in 2010

In 2010 werd Ralph Wijnands aangesteld als financieel directeur van het bedrijf met het idee om op termijn samen met Albert Vermeulen de directie te gaan vormen. Heden ten dage vormen Ralph en Albert samen de directie van de ACB Group.

Overname TB Transportbandenservice in 2015

In februari 2015 werd het bedrijf TB Transportbandenservice, gelegen in Etten (nabij Doetinchem) overgenomen van Erik en Annemarie ter Bogt. TB Transportbandenservice werd de tweede vestiging van ACB Transportbanden & Onderdelen.

Oprichting ACB Group

Als gevolg van een aantal strategische keuzes werden de constructiewerkzaamheden ondergebracht bij een nieuwe onderneming genaamd ARCO, welke op 19 mei 2016 gelanceerd werd. Op dat moment werd ook de ACB Group opgericht met daaronder ARCO en ACB Transportbanden & Onderdelen.