Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Transportband aandrijvingen

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Transportbanden worden aangedreven met motoren. In de meeste gevallen wordt een elektromotor gebruikt. Daarnaast wordt vaak een hydraulische motor gebruikt als transportband aandrijving. De motor wordt gemonteerd op een aandrijftrommel of aandrijfrol. In veel gevallen wordt ook een motorreductor toegepast om de snelheid van de aandrijving te vertragen. ACB Transportbanden & Onderdelen levert motoren en onderdelen voor transportband aandrijvingen uit voorraad. Wij voeren standaard het Italiaanse merk Transtecno. Ook motoren van andere merken zijn leverbaar. Onze technisch adviseurs denken graag met u mee over welke motor het meest geschikt is op uw transportband installatie.

Elektromotor transportband

In de meeste gevallen wordt een elektromotor toegepast voor het aandrijven van een transportband. Elektromotoren zijn er in tal van verschillende uitvoeringen zoals; gelijkstroom motoren of wisselstroom motoren. Onder andere het vermogen en de gewenste snelheid is belangrijk bij de bepaling welk type elektromotor het beste past bij . De snelheid van een elektromotor kan gestuurd worden met een frequentieregelaar of doormiddel van een motorreductor.

Elektromotoren worden geproduceerd onder de norm IEC en machinerichtlijnen CE. ACB levert motoren die voorzien zijn van CSA en UL keuring op aanvraag.

Hydraulische motor transportband

Een hydraulische motor of hydromotor wordt ingezet voor het aandrijven van transportbanden. Het voordeel van een hydraulische motor is dat er geen elektriciteit nodig is. Wanneer andere onderdelen van de installatie reeds hydraulisch worden aangestuurd, is er zodoende geen extra energievoorziening nodig om de transportband aan te drijven.

Elektromotor van Transtecno

ACB Transportbanden & Onderdelen levert standaard motoren van Transteco. De prijs en kwaliteitverhouding van dit merk is onderscheidend ten opzichte van andere aanbieders. Transtecno heeft een breed gamma aan elektromotoren en motorreductoren. Motoren van Transtecno zijn uit voorraad leverbaar. Transtecno motoren worden modulair opgebouwd, dankzij de modulariteit  zijn de aandrijvingen grotendeels uitwisselbaar met andere merken. Mede dankzij deze hoge modulariteit kunnen de aandrijvingen doorgaans vanuit voorraad samengesteld worden, een groot voordeel wanneer er stilstand is.

Motorvermogen van transportbanden berekenen

Op onze kennisbank wordt uitleg gegeven over hoe motorvermogen van transportbanden berekend kunnen worden. 

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem contact met ons op

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
info@acb-transportbanden.nl