Elevatorbanden

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Elevatorbanden worden ingezet voor het verticaal transporteren van losse materialen, zoals poeders en korrels. De elevatorbanden zijn vervaardigd uit een combinatie van textiel en rubber en worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties in industriële sectoren. De banden zijn leverbaar in tal van verschillende maten.

ACB beschikt over een eigen confectieafdeling waar elevatorbanden op klantspecificatie worden gemaakt. Elevatorbanden kunnen worden voorzien van bekers van staal, kunststof of rubber. De banden kunnen zowel in de werkplaats als op locatie eindloos gemaakt worden door middel van vulkaniseren of door toepassing van mechanische verbinders. Door de grote voorraad elevatorbanden en eigen confectiemachines, in combinatie met 24 uur per dag, 7 dagen per week service, is ACB in staat om snel reparaties uit te voeren. Dit betekent voor de klant minder stilstand en een lagere eigen voorraad.

Verschillende typen Elevatorbanden

ACB Transportbanden & Onderdelen levert elevatorbanden van verschillende topmerken. Elevatorbanden zijn leverbaar in Y-kwaliteit en olie- en vetbestendige (oil and grease) en hittebestendige (UHR) variant.

Daarnaast levert ACB ook toebehoren en onderdelen, zoals:

Elevatorband Y-kwaliteit

Een elevatorband van Y-kwaliteit is een hoogwaardige, slijtvaste elevatorband met een zeer hoge belastbaarheid. Het product is zeer geschikt voor het verticaal transporteren van zand, kalkmineralen, vetvrije diervoeders, grondstoffen en landbouwproducten. Daarnaast presteert de Y-kwaliteit band uitstekend voor het transporteren van glas, zout, grind, grit en droge chemische producten.

Elevatorband olie- en vetbestendig

De olie- en vetbestendige elevatorbanden zijn van hoge kwaliteit en beschikken over een goede belastbaarheid. De elevatorband is bestand tegen dierlijke en plantaardige vetten, oliën, zuren en alkaliën, en bijzonder geschikt voor sojabonen en koolzaadmeel.

Elevatorband hittebestendig (UHR)

De hittebestendige uitvoering van de elevatorband is van hoge kwaliteit en beschikt over een goede belastbaarheid. De elevatorband is gemiddeld olie- en vetbestendig en daarmee bestand tegen dierlijke vetten en plantaardige oliën. Het product is uitermate geschikt voor het transporteren van landbouwproducten als tarwe en mais, veevoer en hout bij hogere temperaturen.

Wilt u meer informatie? Download hieronder vrijblijvend de technische documentatie over elevatorbanden of neem contact op met een van onze specialisten.

Download technische documentatie, elevatorbanden

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

Elevatorbeker

bg_person_
sandor.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
info@acb-transportbanden.nl