Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Transportbanden in diverse lengtes en afmetingen

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

ACB levert standaard transportbanden met verschillende lengtes en afmetingen. Daarnaast is het mogelijk om transportbanden op maat te laten maken. Op deze pagina wordt uitgelegd welke invloed verschillende lengtes hebben op de productie en werking van transportbanden. Daarnaast wordt toegelicht welke transportbanden voor welke toepassingen gekozen worden. Eerst worden transportbanden in de lengtes 3 meter, 4 meter, 5 meter, 8 meter en 10 meter beschreven.

Transportband 3 meter

Een transportband van 3 meter is leverbaar voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld in de recycling en zand industrie, maar ook in de food sector. De transportband is leverbaar met zowel rubber als kunststof bandmateriaal. De transportband wordt standaard geleverd met aandrijving en aluminium frame dat in hoogte verstelbaar is. Een transportband van 3 meter heeft een relatief korte overspanningslengte en wordt met minder stelvoeten geleverd dan transportbanden met grotere afmetingen.

Transportband 4 meter

Transportbanden van 4 meter komen vaak voor in de food industrie. Ze zijn daarom leverbaar met kunststof transportbanden. Echter, de 4 meter lange transportband is ook leverbaar met rubber bandmateriaal voor de zwaardere toepassingen. De transportband wordt standaard geleverd op aluminium frame met een standaard aandrijving.

Transportband 5 meter

Een transportband 5 meter is voor veel verschillende toepassingen inzetbaar. De transportband kan worden uitgerust met rubber of kunststof transportbanden, afhankelijk van de toepassing. Met de 5 meter transportband is het ook mogelijk om product op te voeren onder een bepaalde hoek. De transportband 5 meter kan worden uitgevoerd op RVS, Staal of aluminium frame met diverse soorten aandrijvingen.

Transportband 8 meter

De transportband van 8 meter is een gangbare transprotband voor werkzaamheden waar materiaal over een lange lengte moet worden getransporteerd zoals in de industrie. De transportband is leverbaar met staal of RVS frame. De transportband wordt standaard uitgerust met elektronische aandrijving.

Transportband 10 meter

De 10 meter lange transportband komt het meeste voor in de zware industrie. Daarom wordt deze transportband standaard voorzien van een rubber transportband, maar er zijn ook 10 meter transportbanden leverbaar voor de food sector met kunststof bandmateriaal. Omdat een transportband van 10 meter een relatief grote overspanningslengte heeft, wordt deze standaard geleverd op staal of RVS frame. Daarnaast wordt de transportband voorzien van een standaard aandrijving.

Verschillende toepassingen voor transportbanden

Voordat een transportband gekozen wordt is het belangrijk om te weten voor welke toepassing de transportband wordt ingezet. Rubber transportbanden zijn geschikt voor de zwaardere industrieën zoals in de recycling, zand en grind industrieën. Kunststof transportbanden worden veelvuldig in de food sector ingezet. Daarnaast zijn er ook transportbanden beschikbaar om dozen en halffabricaten te transporteren. Afhankelijk van de toepassing wordt de transportband gekozen.

Transportband toebehoren

Op verzoek kan een groot assortiment toebehoren op elke transportband worden gemonteerd. De toebehoren kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Bandoverkappingen

  • Veiligheidssystemen

  • Weegsystemen

  • Sensoren start en stop

Daarnaast kunnen transportbanden naar wens worden geconfectioneerd. Voorbeelden van confectie zijn:

Andere toebehoren en confecties kunnen in overleg worden aangeboden. Neem daarvoor contact op met een van onze technisch adviseurs.

Zelf een transportband op maat configureren

Via de transportband configurator op deze website is het mogelijk om zelf een transportband op maat te maken. Op basis van de door u ingevoerde specificaties bepaalt de configurator precies welke transportband het beste functioneert in uw specifieke situatie. Het is ook mogelijk om een digitale layout van de transportband te downloaden. Start direct met configureren. Ga naar de transportband configurator.

bg_person_
sandor.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
info@acb-transportbanden.nl