Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service
Wie zijn wij?

WIJ ZIJN ACB TRANSPORTBANDEN

De markt van transportbanden is iedere dag in beweging. In deze veranderende markt blijven wij onszelf, dat is onze kracht. Daardoor kunnen wij continuïteit waarborgen en betrouwbaar blijven. Dit drijft ons iedere dag om te innoveren. Maar innovatie is bij ons geen doel op zich. Wij zijn altijd betrouwbaar, en innovatief als het kan.

Daarin gaan wij voor duurzame en snelle oplossingen en voor die sterke band met jou. Daarom gaan wij voor langdurige en veilige relaties waarin constante service centraal staat. Want wij maken van jouw probleem ons probleem. Dat maakt ons een betrouwbare kennispartner.

Groepsfoto

ONZE VESTIGINGEN

Vestiging Horst

ACB TRANSPORTBANDEN HORST

Vanuit het hoofdkantoor in Horst voeren we verkoopactiviteiten, installatie, service en onderhoud van transportbanden uit. Daarnaast hebben we eigen confectieruimten voor transportbanden van rubber en kunststof. In Horst zit ook de administratie.

Stationsstraat 125,
5963 AA Horst
Sheerenberg pand

ACB TRANSPORTBANDEN ’S-HEERENBERG

Vanuit de vestiging in 's-Heerenberg voeren we verkoopactiviteiten, installatie, service en onderhoud van transportbanden uit. Daarnaast hebben we eigen confectieruimten voor transportbanden van rubber en kunststof.

Ambachtsstraat 3,
7041 GC 's-Heerenberg
Waalwijk pand

ACB TRANSPORTBANDEN WAALWIJK

In onze vestiging in Waalwijk voeren we verkoopactiviteiten, installatie, service en onderhoud van transportbanden uit. Voornamelijk in de foodsector en modulaire transportbanden.

Elzenweg 27,
5144 MB Waalwijk
ACB logo blauw

ACB TRANSPORTBANDEN AMERSFOORT

Vanuit onze nieuwste vestiging in Amersfoort voeren we verkoopactiviteiten uit.

Rigaweg 31
3825 PP Amersfoort
ONZE VISIE

WAAR WIJ ONS OP RICHTEN

Betrouwbaar, innovatief en klantgericht een paar kernwoorden van ons DNA.

BETROUWBAAR

Al 30 jaar zijn wij een constant bedrijf, van oorsprong uit het Limburgse Horst. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot jouw partner op het gebied van transportbanden en onderdelen met vestigingen in Horst, 's-Heerenberg en Waalwijk.

Klantgericht

Wij gaan voor duurzame en snelle oplossingen voor een sterke band met onze klanten. We staan voor langdurige relaties met constante service. We maken van jouw probleem, ons probleem en ontzorgen je graag van a tot z.

Innovatief

Onze continuïteit en betrouwbaarheid drijven ons iedere dag om te innoveren. Innovatie is bij ons echter geen doel op zich, we willen vooral dat een transportbandinstallatie functioneert en betrouwbaar is. We zijn dus altijd betrouwbaar, maar innovatief als het kan!

Voorpagina foto
Brochure

BROCHURE

In onze ACB brochure vindt je een overzicht van ons complete productassortiment

DE GESCHIEDENIS VAN ACB

ACB Transportbanden is opgericht in 1994. Sindsdien heeft er een enorme groei plaatsgevonden en bestaat ACB anno vandaag uit ruim 60 medewerkers. Een greep uit onze geschiedenis:

ACB kelder
1994

Oprichting ACB

In de kelder van de schoonouders op de Westerholtstraat is het in 1994 allemaal begonnen.

ACB medewerkers
1995

Verhuizing naar Melderslo

Een kelder blijft een kelder en al gauw merkte Albert dat er meer ruimte nodig was. In een champignonkwekerij aan de Massenweg in Melderslo vonden zij een perfecte nieuwe locatie. Ook werden de eerste medewerkers aangenomen.

ACB stationsstraat
1996

Verhuizing naar Horst

Ook het nieuwe pand bleek na één jaar te klein. Tijdens de kerstvakantie van 1995 terwijl iedereen druk bezig was met kerstvoorbereidingen verhuisde ACB naar de stationsstraat in Horst. Waar ze tot op de dag van vandaag gevestigd zijn.

Technische groothandel 1996
1996

Start technische groothandel

In 1996 werd er ook iets unieks gecreëerd: een technische groothandel aan het bedrijf met als doel: door eigen voorraad de klant te voorzien van materiaal. In de loop der jaren is het assortiment steeds meer uitgebreid, en anno vandaag hebben wij een groot assortiment aan transportband onderdelen.

Uitbreiding productiehallen 1998
1998

Uitbreiding productiehallen

De snelle groei van ACB hield niet op, het jasje werd alweer te klein. Gelukkig was er genoeg grond en werden er in 1998 niet een, maar twee productiehallen bijgebouwd. Met beide een oppervlakte van 700 vierkante meter was er letterlijk weer ruimte om door te groeien.

Constructiehal 2004
2003

Constructiehal

Als je denkt dat ACB toen wel klaar was met alle uitbreiding, dan heb je het mis. Er lag namelijk een nieuwe kans op de markt: de vraag naar compleet nieuwe banden. De kennis was er al, maar de ruimte nog niet. In 2004 werd er daarom nog een hal bijgebouwd, en werd ACB Constructies opgericht.

Parijs 2009
2009

15 jarig jubileum

April 2009 stond in het teken van het 15 jarig jubileum. Om dit te vieren trok het hele bedrijf met de bus voor een weekend naar Parijs.

2011 uitbreiding hallen
2011

Nog een keer uitbreiding

En weer groeide ACB uit haar jasje. In 2011 werd besloten om de 3 bestaande hallen uit te breiden aan de voorkant dooreen stuk aan te bouwen.

open dag 2014
2014

20 jaar jubileum

Op 1 april 2014 werd het 20 jarig jubileum gevierd met een open dag waarbij alle werknemers, familieleden, klanten en andere geïnteresseerden een kijkje konden nemen.

ACB Doetinchem
2015

Oprichting ACB Doetinchem

ACB wil haar klanten voorzien van een 24-uursservice. Door een vestiging in het oosten van het land te realiseren, was ACB dichter bij de klant in de buurt. Dit deed ACB door het overnemen van TB Transportbandenservice.

BV_Cert_ISO_9001
2015

ISO certificering

2015 is ook het jaar dat ACB haar eerste ISO certificering heeft behaald: ISO9001.

25 jaar ACB
2019

25 jarig jubileum

In april 2019 bestond ACB 25 jaar. Ook dit werd gevierd met een van onze befaamde personeelsfeesten.

Pand sheerenberg 2019
2019

Verhuizing ACB Doetinchem

In 2019 wordt besloten om ACB Doetinchem te verhuizen naar 's-Heerenberg. Op deze plek is meer ruimte voor het produceren van transportbanden en voorraadbeheer.

Bureaublad achtergrond
2022

Opfrissing ACB huisstijl

Na al die jaren werd het tijd voor een frisse nieuwe uitstraling. Nieuwe huisstijl kleuren en een nieuw logo!

Waalwijk pand
2023

Oprichting ACB Nova Belting BV

In 2023 wordt de 3e service locatie van ACB opgericht onder de naam: ACB Nova Belting BV. Deze servicelocatie is gevestigd in Waalwijk.

Sponsoring
ONZE VISIE

SPONSORING

Bij ACB Transportbanden & Onderdelen krijgen wij veel aanvragen om allerlei fantastische initiatieven in de regio te ondersteunen. Zo zijn we hoofdsponsor van de jeugd van RKSV Wittenhorst, Vollybalclub VC trivia en VV hegelsom, en ondersteunen we verschillende kleine evenementen in de gemeente Horst aan de Maas. Dat doen we graag! Sponsoring is onderdeel van ons Maatschapelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), echter kunnen we niet iedereen ondersteunen.

Aan een sponsorverzoek worden de volgende eisen gesteld:

  • De aanvrager heeft een (bestaande of toekomstige) relatie met ACB.
  • Het doel heeft een maatschappelijke betekenis in de gemeente Horst aan de Maas.
  • Het doel heeft geen politieke of religieuze boodschap.
  • Het betreft geen verzoek om ondersteuning van individuen.
  • De sponsoraanvraag wordt duidelijk onderbouwd en schriftelijk ingediend.

Een sponsorverzoek kun je indienen via ons contactformulier. Sponsorverzoeken die niet voldoen aan bovenstaande eisen vallen buiten onze strategie en kunnen we niet ondersteunen.

Standaard banner

MVO (MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN)

Naast de kwaliteitstandaarden werkt ACB ook volgens het MVO principe. Dit betekent dat er waarde wordt gecreëerd met een goede balans op het gebied Mensen (People), Milieu (Planet), Winst (Profit).
MVO is verankerd in alle bedrijfsprocessen binnen ACB. Een van de aspecten waar naar gekeken wordt is afval vermindering. De transportbanden van ACB kunnen gemakkelijk geïmplementeerd worden in bestaande productielijnen. Dit zorgt ervoor dat bestaande productielijnen niet weggedaan hoeven te worden.
Wat er weer voor zorgt dat er minder afval is waardoor het milieu minder belast wordt (Planet). Ook koopt en verkoopt ACB gebruikte en tweedehands transportbandinstallaties. ACB ziet gebruikte transportbandinstallaties niet als afval. Het hergebruiken van installaties levert voor de klant kostenbesparing op zorgt voor minder materiaalverbruik (Profit).
Tot slot sponsort (People) ACB ook diverse (lokale) initiatieven die stimulerend zijn voor jeugd, sport, gezondheid en welzijn.

Onze klanten

WAAROM ACB TRANSPORTBANDEN

Wij gaan voor een sterke band met onze klanten, letterlijk en figuurlijk. Wij zijn dan ook trots op al onze klanten! Een greep uit onze klantenkring:

Group 20
122.232
PRODUCTEN
Group 21
24/7
DIENSTBAAR
Group 22
3
LOCATIES
8,2

Gemiddelde beoordeling van de 712 reviews