Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service
Kettingbanen

Voordelen van een kettingbaan

Kettingbanen zijn robuuste constructies met industriële kettingen. Het kan bij langebaansegmenten voordeliger zijn om een kettingbaan/kettingtransport in te zetten in plaats van een rollenbaan. De grip die de kettingbaan biedt, zorgt ervoor dat het probleemloos hoge gewichten kan transporteren. Daarnaast bereikt het een hoge mate van nauwkeurigheid op het gebied van positionering. Nog een voordeel is dat de kettingbanen eenvoudig te reinigen zijn, wat noodzakelijk is in onder meer de voedselindustrie. Kettingbanen zijn leverbaar met 2 of 3 sporen. De transporteurs worden vervaardigd uit staal of RVS. Afhankelijk van de toepassing kan een passende ketting worden bepaald.

Omdat het maken van bochten met een kettingbaan niet mogelijk is, worden in plaats hiervan haakse overgangen gemaakt. Verder is het bij een kettingbaan eenvoudig om bijvoorbeeld pallets met behulp van een heftruck op te pakken of te plaatsen bij het opzet- of afneempunt.

Kettingbanen

Verschillende soorten kettingbanen

Kettingbanen of kettingbaantransporteurs zijn er in veel verschillende soorten en maten.

Maar wat is nu de juiste benaming, kettingbaan of kettingbaantransporteur? Niets, alleen de benaming. De ene persoon noemt een kettingbaan een ”kettingbaan” en een ander noemt het ”kettingtransporteur”.

Voor iedere specifieke situatie is een geschikte kettingbaan te vinden. Welke kettingbaan het meest geschikt is, is afhankelijk van de omgeving, het product en de toepassing. ACB ontwikkelt en assembleert graag jouw kettingbaan op maat.

Kettingbanen

Transportketting met meenemers

Net als bij rubber of kunststof transportbanden kunnen op kettingtransporteurs ook meenemers gezet worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Kettingbaan alternatieven

Alternatieven voor kettingbanen

Wanneer een kettingbaan niet past binnen een specifieke situatie, dan zetten we graag alternatieven in om het transport van goederen alsnog mogelijk te maken. Bij ACB Transportbanden & Onderdelen zijn er een aantal goede alternatieven beschikbaar voor kettingbanen, die meermaals worden ingezet op advies van onze technisch adviseurs. Deze alternatieven zijn onder andere rubber transportbanden of rollenbanen.

Advies over kettingbanen?

Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op!

Paul
Kettingbanen
KENNISARTIKELEN

Aanbevolen voor jou

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Onze referenties

WAAROM ACB TRANSPORTBANDEN

Wij gaan voor een sterke band met onze klanten, letterlijk en figuurlijk. Wij zijn dan ook trots op al onze klanten! Een greep uit onze klantenkring:

Group 20
122.232
PRODUCTEN
Group 21
24/7
DIENSTBAAR
Group 22
3
LOCATIES
8,2

Gemiddelde beoordeling van de 712 reviews

Ontdek onze andere transportsystemen

ACB heeft een ruim assortiment aan transportsystemen. Bekijk het aanbod:

Neem contact met ons op

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN PAUL

Paul Albers
Paul Albers
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00