Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service

Soorten veiligheidssystemen:

ACB levert twee soorten veiligheidssystemen:

  • Trekkoord-noodstopschakelaars: in uitgestrekte gevarenzones kan met één ruk aan het koord de volledige transportbandinstallatie stop worden gezet.
  • Scheefloopschakelaars: de transportband wordt uitgeschakeld zodra deze scheef loopt.

DOWNLOAD DOCUMENTATIE

Veiligheidssystemen transportbanden

Trekkoord-noodstopschakelaar

Een van de meest gebruikte veiligheidssystemen bij transportbandinstallaties is een trekkoord-noodstopschakelaar. Dit systeem is zeer bruikbaar in het geval van uitgestrekte gevarenzones. In veel gevallen wordt gebruik gemaakt van simpele noodstopknoppen.

Hiermee scherm je echter niet alle gevaren over de hele lengte van de transportbandinstallatie af, omdat de werknemer die rondom de transportband aan het werk is altijd naar de betreffende noodstop toe zal moeten lopen. Door middel van een trekkoord-noodstopschakelaar kan de machine op elk punt worden uitgeschakeld. Een tweede voordeel van een trekkoord-noodstopschakelaar is dat je er een stuk minder van nodig hebt, wat veel aanschaf- en installatiekosten scheelt.

Scheefloopschakelaar

Scheefloopschakelaar

Een goede oplossing om het scheeflopen van de transportband tijdig op te merken, is het gebruik van een scheefloopschakelaar. Zodra de transportband scheef gaat lopen, raakt de zijkant van de band de rol van de scheefloopschakelaar. Hierdoor wordt het veiligheidssysteem ingeschakeld. Je kunt hierbij kiezen voor het afgeven van een waarschuwingssignaal of directe uitschakeling van de transportband. Wanneer je gebruik maakt van de scheefloopschakelaars, vermijd je onnodige kosten door materiaalverlies én herken je vroegtijdig onregelmatige bandslijtage, die ervoor zorgt dat je transportband scheef gaat lopen.

Veiligheidssystemen transportbanden

Toerenwachter

De toerenwachter zorgt ervoor dat het zichtbaar is dat een aandrijftrommel of keertrommel draait. Mocht de aandrijftrommel draaien en de keerrol stilstaan dan moet de installatie stoppen, anders loopt deze vast.

Meer informatie?

Wil je uitgebreide informatie over onze veiligheidssystemen? Download onze uitgebreide product brochure hierover.

Medewerker Dirk
Veiligheidssystemen transportbanden
KENNISARTIKELEN

aanbevolen artikelen voor jou

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Onze referenties

WAAROM ACB TRANSPORTBANDEN

Wij gaan voor een sterke band met onze klanten, letterlijk en figuurlijk. Wij zijn dan ook trots op al onze klanten! Een greep uit onze klantenkring:

Group 20
122.232
PRODUCTEN
Group 21
24/7
DIENSTBAAR
Group 22
3
LOCATIES
8,2

Gemiddelde beoordeling van de 712 reviews

Neem contact met ons op

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN DIRK

Medewerker ACB
Dirk Drabbels
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00