Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service
Rollenbanen

Wat is een rollenbaan?

Een rollenbaan (ook wel rollerbaan genoemd) is een robuuste, onderhoudsvrije oplossing voor automatisch intern transport. Daarnaast zijn ze ideaal ter overbrugging van twee processen, zoals het verplaatsen van pallets maar ook dozen en andere producten. Rollenbanen functioneren uitstekend onder externe omstandigheden waar veel vervuiling optreedt. Bij ACB Transportbanden leveren we onder anderen kunststof rollenbanen, alsook aluminium, RVS en stalen varianten.

We onderscheiden twee soorten toepassingen

 • Rollenbanen voor kratten- of dozen.
 • Rollenbanen voor pallets of kisten.
Rollenbaan

Rollenbanen voor pallets of kisten

Pallet rollenbanen of rollenbanen voor kisten leveren we in een modulair systeem waarbij de steek van de rollen 60, 90, 120 bedraagt. Dit is afhankelijk van het te transporteren product.

De standaardbreedtes zijn: 420, 620, 820 en 1010. Afwijkende breedtematen zijn uiteraard ook mogelijk. Deze rollenbanen zijn vaak robuust en kunnen in diverse breedtes geleverd worden.

Voor beide varianten geldt dat wij ook de volgende aanvullingen/configuraties kunnen leveren:

 • 90-graden bocht banen (niet geschikt voor pallets of kisten)
 • Transfer units of overzetters
 • Diverters
 • Draaitafels
 • Palletliften
 • Pallet correctie systemen
 • Pallet defecy controlesystemen

Ze zijn leverbaar in drie verschillende uitvoeringen, namelijk: aangedreven rollenbanen, zwaartekracht rollenbanen en harmonica rollenbanen. Elk type rollenbaan heeft specifieke eigenschappen en onderdelen. Wij vertellen je hier graag meer over.

Rollenbaan

Aangedreven rollenbaan

Een aangedreven rollenbaan transporteert producten van A naar B en wordt het meeste toegepast voor intern transport. Ze kunnen op verschillende manieren en met verschillende onderdelen worden aangedreven. Zo kan de aandrijving in de rol zitten, aandrijving door middel van een aandrijfriem of aandrijving door middel van een rondsnaar. Aangedreven rollenbanen worden vervaardigd uit staal, RVS, aluminium en kunststof.

 

Niet aangedreven rollenbaan

Niet-aangedreven rollenbaan

Een niet-aangedreven rollenbaan wordt ook wel een zwaartekracht rollenbaan genoemd. Deze wordt onder een hoek geplaatst en door zwaartekracht worden de producten van A naar B getransporteerd. Deze oplossing behoeft nagenoeg geen onderhoud en het kost geen energie. Daardoor is dit een van de meest duurzame manieren van intern transport. Zwaartekracht rollenbanen zijn leverbaar in diverse lengte, breedte en hoogte. Ze kunnen worden uitgevoerd in staal, RVS, aluminium en kunststof.

Harmonica rollenbaan

Harmonica rollenbaan

Een harmonica rollenbaan heeft als grootste voordeel dat deze flexibel is in lengte. Door zijn harmonica constructie kan hij uitgetrokken worden totdat deze precies de juiste lengte heeft. Bovendien heeft hij een mogelijkheid tot draaien zodat een bocht gemaakt kan worden. De draaicirkel is weliswaar beperkt. Harmonica rollenbanen zijn verkrijgbaar in aangedreven en niet-aangedreven variant. Ze worden geleverd in verschillende hoogten, lengten en breedten.

Rollenbaan

Voordelen van rollenbanen op maat

De inzet van rollenbanen van ACB biedt verschillende voordelen voor jouw organisatie, onder andere:

 • Het zorgt voor meer efficiëntie in automatiserings- en logistieke oplossingen
 • Ze zijn zowel aangedreven als niet-aangedreven verkrijgbaar, afhankelijk van je wensen
 • Onze rollenbanen zijn op maat en modulair in te passen in jouw productieomgeving.

Alternatieven voor rollenbanen

Wanneer een rollenbaan niet past binnen een specifieke situatie, dan zetten we graag alternatieven in om het transport van goederen alsnog mogelijk te maken. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Paul
Rollenbanen
KENNISARTIKELEN

Aanbevolen voor jou

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Onze referenties

WAAROM ACB TRANSPORTBANDEN

Wij gaan voor een sterke band met onze klanten, letterlijk en figuurlijk. Wij zijn dan ook trots op al onze klanten! Een greep uit onze klantenkring:

Group 20
122.232
PRODUCTEN
Group 21
24/7
DIENSTBAAR
Group 22
3
LOCATIES
8,2

Gemiddelde beoordeling van de 712 reviews

Neem contact met ons op

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN PAUL

Paul Albers
Paul Albers
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00