Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Bandschrapers

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

ACB Transportbanden & Onderdelen heeft een groot assortiment bandschrapers voor toepassingen in de sectoren Agro & Food, Recycling & Bulk en Transport & Logistiek. Het transporteren van bepaalde vaste stoffen kan zorgen voor vervuiling van de transportband. De mate waarin vocht aanwezig is, kan een vaste stof doen plakken aan de band. Aangehechte stoffen aan de transportband zorgen behalve voor vervuiling ook voor een slechtere functionaliteit van de transportband en verlagen de capaciteit. De aangehechte stoffen kunnen ophopen en ongewenste klonten veroorzaken.

Om de transportband te reinigen, worden schrapers toegepast om de aangehechte deeltjes van de band te verwijderen. De transportband blijft schoon en dat is bevorderlijk voor de levensduur. Tevens wordt bespaard op schoonmaakkosten en gaat minder product verloren. Het product wat van de band wordt geschraapt, komt op een tweede transportband en gaat terug het proces in.

Download gratis technische documentatie

Verschillende type bandschrapers

Er zijn verschillende type schrapers beschikbaar. De keuze welke schraper wordt toegepast is zeer belangrijk voor de werking van de schraper en het resultaat. Verschillende schrapers zijn bijvoorbeeld:

Welke bandschraper past bij mijn situatie? 

Elke schraper heeft zijn eigen toepassing en locatie op de transportband. De keuze welke soort schraper wordt ingezet is zeer bepalend voor het resultaat. De juiste schraper is afhankelijk van het type transportband en het product dat men transporteert middels de transportband. Lees in onze kennisbank welke soort schraper geschikt is voor u. Ook geven onze technisch adviseurs u graag advies over welke bandschraper het beste past in uw situatie. Onze vakkundige monteurs installeren de schraper en stellen deze af voor een zo efficiënt mogelijke werking. 

Advies over bandschrapers

Wilt u advies over bandschrapers in uw specifieke situatie of meer informatie ontvangen over een specifieke bandschraper of bandschrapers in het algemeen? Neem dan contact op met een van onze technisch specialisten.

Download gratis technische documentatie

Verschillende servicemogelijkheden bij ACB Transportbanden

ACB Transportbanden & Onderdelen levert 24 uurs service op transportbanden en transportband installaties. Service en onderhoud kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd.

(1) Correctief onderhoud. Hiermee wordt ook wel onze 24 uurs service bedoelt. Het doel is om zo snel mogelijk problemen op te lossen om stilstandtijd van de productie zo kort mogelijk te houden. Dat doen we 24 uur per dag, 7 dagen per week.

(2) Preventief onderhoud. Het doel hiervan is om te voorkomen dat productie onverwacht stilvalt als gevolg van achterstallig onderhoud. Monteurs van ACB komen tijdig de installatie onderhouden en slijtdelen verangen.

(3) Periodiek onderhoud. We verstaan hieronder vooraf ingepland onderhoud om te voorkomen dat productie onverwacht stilvalt als gevolg van achterstallig onderhoud. Bij periodiek onderhoud komen wij de installatie periodiek inspecteren en onderhouden. Deze afspraken worden vastgelegd in een onderhoudsplan en in een Service Level Agreement.

 

 

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

Onze bandschrapers

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem gerust contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl