Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service

Assortiment

De verschillende typen transportbanden die wij in ons assortiment hebben, zijn verdeeld in vijf uiteenlopende categorieën, namelijk:

Onze banden zijn leverbaar voor verschillende toepassingen, zoals zand transportbanden, grond transportbanden (een transportband voor grondverzet wordt toegepast in (mobiele) puinbrekers of zeven) aardappel transportbanden of transportbanden voor de landbouwsector. Daarnaast levert ACB ook complete bandtransporteurs in diverse uitvoeringen, zoals aluminium of RVS. Een bandtransporteur is een transportband inclusief frame, rollen, aandrijfmotor en eventueel een bandafschraper als extra optie.

We leveren voornamelijk voor de volgende drie branches: agri & food, recycling & bulk en supply chain & internal logistics.

Naast de verschillende typen transportbanden, levert ACB ook alle toebehoren en onderdelen voor transportbanden, zoals transportrollen, lagers, bandafschrapers, motoren en aandrijvingen.

DOWNLOAD DOCUMENTATIE

Rubber transportband - Chevron transportband

Rubber transportbanden

Rubber transportbanden worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties in industriële sectoren, zoals recycling en bulk. Rubber transportbanden presteren uitstekend in extreme omstandigheden en worden veel, met of zonder meenemers, gebruikt voor goederen zoals zand, stenen en grind. ACB heeft een groot assortiment rubber transportbanden, waaronder:

 • Chevronbanden/profielbanden
 • Vlakke banden
 • Staalkoordbanden
 • Ripstopbanden
 • Dwarsstabiele banden
 • Supergripbanden
 • Hittebestendige banden
 • Vlam dovende banden
 • Olie-en vetbestendige banden
 • Magneet banden
 • Autostabiele banden
Kunststof transportband

Kunststof transportbanden

In de voedingsmiddelenindustrie worden voornamelijk kunststof transportbanden toegepast. Maar ook in distributiecentra worden kunststof banden gebruikt om bijvoorbeeld pakketten te transporteren. Op het gebied van kunststof transportbanden zijn er veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de transportband goed functioneert voor de specifieke toepassing van de klant. ACB levert onder andere PU banden, PVC banden, gaasbanden, zeefbanden, supergrip banden en vol PU transportbanden. Vol PU transportbanden hebben een antibacteriële eigenschap, welke uitermate geschikt is voor het transporteren van vlees, vis, verse groenten en andere voedingsmiddelen.

Modulaire transportband

Modulaire transportbanden

Modulaire transportband is een andere naam voor schakelband. Schakelbanden bestaan uit kunststof schakels (modules) die met scharnierpennen aan elkaar verbonden zijn. Samen vormen deze schakels de schakelband.

Metalen transportbanden

Metalen transportbanden

Metalen transportbanden worden hoofdzakelijk toegepast in de land- en tuinbouw, maar vinden ook hun weg in de visserij industrie. ACB levert deze metalen transportbanden in alle denkbare maten en afmetingen. Ook in alle toebehoren zoals steunrollen, keerrollen en aandrijfwielen kan ACB jou voorzien.

Elevatorbanden

Elevatorbanden

Voor het horizontaal transporteren van onder andere korrels, poeders en mais worden elevatorbanden ingezet. De elevatorband bestaat uit een (rubberen) transportband met elevatorbakken. Deze type banden worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties bij voedingsmiddelen en diervoeders. Onze elevatorbanden zijn leverbaar in veel verschillende maten.

 

Meer informatie?

Wil je uitgebreide informatie over rubber transportbanden? Download onze uitgebreide productbrochure.

Medewerker Dave
Rubber transportband - Chevron transportband
KENNISARTIKELEN

Aanbevolen artikelen voor jou

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Onze referenties

WAAROM ACB TRANSPORTBANDEN

Wij gaan voor een sterke band met onze klanten, letterlijk en figuurlijk. Wij zijn dan ook trots op al onze klanten! Een greep uit onze klantenkring:

Group 20
122.232
PRODUCTEN
Group 21
24/7
DIENSTBAAR
Group 22
3
LOCATIES
8,2

Gemiddelde beoordeling van de 712 reviews

ONTDEK ONZE TRANSPORTBANDEN

ACB heeft een ruim assortiment aan transportbanden. Bekijk het aanbod:

Neem contact met ons op

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN DAVE

Medewerker ACB
Dave van Maanen
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00