Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Transportbanden

 • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
 • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
 • Innovatieve blikInnovatieve blik
 • 24/7 service24/7 service

Transportbanden

ACB Transportbanden & Onderdelen levert veel verschillende transportbanden in alle mogelijke soorten en maten. De verschillende typen transportbanden die ACB in het assortiment heeft, zijn verdeeld in vier uiteenlopende categorieën, namelijk:

Naast de verschillende typen transportbanden, levert ACB ook alle toebehoren en onderdelen voor transportbanden, zoals transportrollen, lagers, bandafschrapers, motoren en aandrijvingen. Bovendien levert ACB ook complete bandtransporteurs in diverse uitvoeringen, zoals in aluminium of RVS. Een bandtransporteur is een transportband inclusief frame, rollen, aandrijfmotor en eventueel een bandafschraper als extra optie. Transportbanden zijn door ACB leverbaar met verschillende doelen, zoals zand transportbanden, grond transportbanden (Een transportband voor grondverzet wordt toegepast in (mobiele) puinbrekers of zeven) aardappel transportbanden of transportbanden voor de landbouwsector.  Kortom we leveren banden voor de Agri & food branche en Recycly & bulk branche. Daarnaast zijn onze transportbanden natuurlijk ook in verschillende formaten leverbaar en kunnen we een oplossing voor jou op maat maken met zowel kleine als grote transportbanden.
Heb je nog meer vragen over transportbanden of bandtransporteurs? Stel je  vraag dan gerust aan een van onze experts!

Download gratis technische documentatie

Rubber transportbanden

Rubber transportbanden worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties in industriële sectoren, zoals recycling en bulk. De rubber transportbanden presteren uitstekend in extreme omstandigheden en worden veel, met of zonder meenemers, gebruikt voor goederen zoals zand, stenen en grind. ACB heeft een groot assortiment rubber transportbanden, waaronder:

 • Chevronbanden/profielbanden
 • Vlakke banden
 • Staalkoordbanden
 • Ripstopbanden
 • Dwarsstabiele banden
 • Supergripbanden
 • Hittebestendige banden
 • Vlam dovende banden
 • Olie-en vetbestendige banden
 • Magneet banden
 • Autostabiele banden

Alle rubber transportbanden die ACB produceert voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen ISO 284, ISO 9001-2008, DIN 22102 en VCA-certificering.

Kunststof transportbanden

In de voedingsmiddelenindustrie worden voornamelijk kunststof transportbanden toegepast. Maar ook in distributiecentra worden kunststof banden gebruikt om bijvoorbeeld pakketten te transporteren. Op het gebied van kunststof transportbanden zijn er veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de transportband goed functioneert voor de specifieke toepassing van de klant. ACB levert onder andere PU banden, PVC banden, gaasbanden, zeefbanden, supergrip banden en MAFDEL transportbanden. MAFDEL transportbanden hebben een antibacteriële eigenschap, welke uitermate geschikt is voor het transporteren van vlees, vis, verse groenten en andere voedingsmiddelen. De transportbanden van MAFDEL scoren hoge cijfers op het gebied van duurzaamheid, reiniging en hygiëne. Daardoor zijn ze revolutionair voor de foodsector.

Elevatorbanden

Voor het horizontaal transporteren van onder andere korrels, poeders en mais worden elevatorbanden ingezet. De elevatorband bestaat uit een (rubberen) transportband met elevatorbakken. Deze typen banden worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties bij voedingsmiddelen en diervoeders. De elevatorbanden zijn leverbaar in veel verschillende maten.

Metalen banden

Metalen transportbanden worden hoofdzakelijk toegepast in de land- en tuinbouw, maar vinden ook hun weg in de visserij industrie. ACB levert deze metalen transportbanden in alle denkbare maten en afmetingen. Ook in alle toebehoren zoals steunrollen, keerrollen en aandrijfwielen kan ACB jou voorzien.
Meer weten over onze metalen transportbanden, andere transportbanden en de mogelijkheden hiervan? Neem dan contact op met onze experts!

Download gratis technische documentatie

ACB dé echte specialist

Met ruim 25 jaar ervaring durven we zeker te zeggen dat we dé specialist zijn op het gebied van transportbanden en transportbandsystemen. We ontwikkelen, confectioneren, monteren en onderhouden alle denkbare banden uit kunststof, rubber of een combinatie van beiden.

ACB Transportbanden & Onderdelen beschikt over:

 • Een eigen ontwerpafdeling
 • Een eigen confectieruimte voor rubber en kunststof banden
 • Een eigen montageafdeling

Daardoor kunnen we iedere gewenste transportband leveren voor elke denkbare toepassing, geheel afgestemd op jouw specifieke behoeften. Goede kwaliteit is bij ons het belangrijkste uitgangspunt. Ook kun je bij ons terecht voor losse onderdelen, service en onderhoud van je bestaand transportbandsysteem.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met een van onze adviseurs via 077-398 4416 of stuur een e-mail.

Download gratis technische documentatie

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

Rubber transportbanden

Kunststof transportbanden

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem gerust contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl