Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Transportbanden

 • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
 • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
 • Innovatieve blikInnovatieve blik
 • 24/7 service24/7 service

ACB Transportbanden & Onderdelen is dealer van Sempertrans transportbanden en levert veel verschillende transportbanden in alle mogelijke soorten en maten. Semperit is een van de meest geavanceerde fabrikanten ter wereld en onderscheidt zich door banden te leveren met hoge prestaties, bedrijfszekerheid en een lange levensduur.  De verschillende typen transportbanden die ACB in het assortiment heeft zijn verdeeld in vier uiteenlopende categorieën, namelijk:

Naast de verschillende typen banden, levert ACB ook alle toebehoren en onderdelen voor transportbanden zoals bijvoorbeeld: rollen, lagers, bandafschrapers, motoren en aandrijvingen. Bovendien levert ACB ook complete bandtransporteurs in diverse uitvoeringen zoals in aluminium of RVS. Een bandtransporteur is een transportband inclusief frame, rollen, aandrijfmotor en eventueel een bandafschraper als extra optie.
Heeft u nog meer vragen over trandsportbanden of bandtransporteurs? Stel uw vraag dan gerust aan een van onze experts!

Contact opnemen

Rubber transportbanden

Rubber transportbanden worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties in industriële sectoren zoals recycling en bulk. De rubber banden presteren uitstekend in extreme omstandigheden en worden veel, met of zonder meenemers, gebruikt voor goederen zoals zand, stenen en grind. ACB heeft een groot assortiment rubber transportbanden waaronder:

 • Chevronbanden/profielbanden
 • Vlakke banden
 • Staalkoordbanden
 • Ripstopbanden
 • Dwarsstabiele banden
 • Supergripbanden
 • Hittebestendige banden
 • Vlam dovende banden
 • Olie-en vetbestendige banden
 • Magneet banden
 • Autostabiele banden

Alle rubber transportbanden die ACB produceert voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen ISO 284, ISO 9001-2008, DIN 22102 en VCA-certificering.

Kunststof transportbanden

In de voedingsmiddelen industrie worden voornamelijk kunststof transportbanden toegepast. Maar ook in distributiecentra worden kunststof banden gebruikt om bijvoorbeeld pakketten te transporteren. Op het gebied van kunststof transportbanden zijn er veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de transportband goed functioneert voor de specifieke toepassing van de klant. ACB levert onder andere PU banden, PVC banden, gaasbanden, zeefbanden, supergrip banden en MAFDEL transportbanden. MAFDEL banden hebben een antibacteriële eigenschap, welke uitermate geschikt is voor het transporteren van vlees, vis, verse groenten en andere voedingsmiddelen. De banden van MAFDEL scoren hoge cijfers op het gebied van duurzaamheid, reiniging en hygiëne. Daardoor zijn ze revolutionair voor de foodsector.  

Elevatorbanden

Voor het horizontaal transporteren van onder andere korrels, poeders en mais worden elevatorbanden ingezet. De elevatorband bestaat uit een (rubberen) transportband met elevatorbakken. Deze typen banden worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties bij voedingsmiddelen en diervoeders. De elevatorbanden zijn leverbaar in veel verschillende maten.

Metalen banden

Metalen banden worden hoofdzakelijk toegepast in de land-en tuinbouw, maar vinden ook hun weg in de visserij industrie. ACB levert deze banden in alle denkbare maten en afmetingen. Ook in alle toebehoren zoals steunrollen, keerrollen en aandrijfwielen kan ACB u voorzien.
Meer weten over transportbanden en de mogelijkheden hiervan? Neem dan contact op met onze experts!

Contact opnemen

ACB dé echte specialist

Met ruim 25 jaar ervaring durven we zeker te zeggen dat we dé specialist zijn op het gebied van transportbanden en transportbandsystemen. We ontwikkelen, confectioneren, monteren en onderhouden alle denkbare banden uit kunststof, rubber of een combinatie van beiden.

ACB Transportbanden & Onderdelen beschikt over:

 • Een eigen ontwerpafdeling
 • Een eigen confectieruimte voor rubber en kunststof banden
 • Een eigen montageafdeling

Daardoor kunnen we iedere gewenste band leveren voor elke denkbare toepassing, geheel afgestemd op uw specifieke behoeften. Goede kwaliteit is bij ons het belangrijkste uitgangspunt. Ook kunt u bij ons terecht voor losse onderdelen, service en onderhoud van uw bestaand transportbandsysteem.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op met een van onze adviseurs via 077-398 4416 of stuur een e-mail.

Download gratis technische documentatie

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

Rubber transportbanden

Kunststof transportbanden

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem gerust contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl