Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service
Medewerker ACB
Geschreven door: Sandor Verhaeg , Commercieel manager
Geschatte leestijd: 5 minuten

In sectoren met strenge hygiëne-eisen, voldoen standaard transportbanden in veel gevallen niet. ACB Transportbanden en Onderdelen levert speciale vol PU transportbanden die wél aan strenge hygiënevoorschriften voldoen. Deze unieke transportband is uitermate geschikt voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. De band heeft namelijk geen weefselkarkas, waardoor bacteriën niet achterblijven op de band of in de structuur ervan.

In dit artikel lees je:

  • Wat een vol PU transportband is en waar deze voor wordt gebruikt.
  • Wat de voordelen van een vol PU transportband zijn.
  • Wat ACB kan leveren.
Vol PU transportbanden

Wat is een vol PU transportband en waarvoor wordt deze gebruikt?

De meeste transportbanden hebben een weefselkarkas. Dit is bepalend voor de trekkracht van een band en de rek die mogelijk is. Het weefselkarkas moet het gewicht van het te vervoeren materiaal kunnen dragen en de mechanische belasting kunnen verwerken. Het weefpatroon is daarnaast van invloed op de benodigde trommeldiameter. Bij het transport van voedingsmiddelen met modulaire transportbanden, kunnen bacteriën achterblijven in het weefsel. Dit is onwenselijk in sectoren met strenge hygiëne-eisen, zoals de voedingsmiddelenindustrie.

Vol PU transportbanden hebben geen weefselkarkas, waardoor er geen bacteriën achter kunnen blijven op de band. De banden voldoen daardoor aan de strengste hygiënenormen. Vol PU transportbanden zijn daarom het ideale alternatief voor conventionele modulaire banden. ACB maakt bij deze banden gebruik van de vertandingen (uitsteeksels) aan de onderkant van de band. De aandrijfsprockets hebben vertandingen die op de rollen aan de binnenzijde van de band ingrijpen.

Vol PU transportbanden

Wat zijn de voordelen van een vol PU transportband

Vol PU transportbanden voldoen aan de strengste hygiënenormen en vormen een ideaal alternatief als band voor bedrijven in de voedingsmiddelensector. Ook voor het transport van lichte tot middelzware belastingen. Deze transportband kan een modulaire band zonder grote aanpassingen vervangen. De band wordt zonder spanning geïnstalleerd, waardoor de belasting van de mechanische componenten van de transportband, zoals assen, antiwrijvingslagers en rollagers, wordt verminderd. De band kan worden aangedreven door een tandwiel of een gemotoriseerde trommel. Het is ook mogelijk om stuursnaren, zijwanden, meenemers of andere profielen op de band te laten monteren om het productieproces te optimaliseren.

Verdere belangrijke features van de ACB vol PU transportband:

  • Positief gedreven
  • Lateraal gepositioneerde tanden
  • Vervangt minder hygiënische modulaire banden
  • Werkt zonder spanning
  • Leverbaar in polyurethaan of polyester elastomeer

De band uitgevoerd in polyurethaan is flexibel en heeft daarnaast ook een hoge treksterkte. Er zijn verschillende uitvoeringen van vol PU transportbanden verkrijgbaar om aan elke behoefte te voldoen. Elke band heeft (gedeeltelijk) een andere samenstelling van eigenschappen.

Wat kan ACB leveren?

ACB biedt het complete pakket aan service voor de vol PU transportband. Wij kunnen deze banden leveren, op locatie monteren, onderhouden en repareren. Daarnaast kunnen onze monteurs de band naar jouw wensen bewerken met stuursnaren en meenemers (golfranden). Onze technisch adviseurs geven je graag meer informatie over deze unieke transportbanden en de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Medewerker Sandor
Vol PU transportbanden
Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN SANDOR

Medewerker ACB
Sandor Verhaeg
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00
KENNISARTIKELEN

BEKIJK ONZE GERELATEERDE ARTIKELEN

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!