Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service
Medewerker ACB
Geschreven door: Sandor Verhaeg , Commercieel manager
Geschatte leestijd: 5 minuten

Als producent wil je dat de productielijn zoveel mogelijk uren draait. Stilstaande transportbanden zijn meestal te voorkomen door regelmatig preventief onderhoud. Het is daarnaast belangrijk om problemen die productiestilstand veroorzaken te analyseren om herhaling in de toekomst te voorkomen.

In dit kennisbankartikel lees je:

  • Wat oorzaken zijn van productiestilstand
  • 8 manieren waarop ACB Transportbanden & Onderdelen je kan helpen om productiestilstand te voorkomen
Geertjesgolf

Hoe kunnen wij jou helpen om productiestilstand te voorkomen

Ons doel is om onze klanten volledig te ontzorgen op het gebied van transportbandinstallaties. Samen zorgen we voor zoveel mogelijk uptime. Daarom ondersteunen we je op verschillende manieren om productiestilstand te voorkomen. We zetten ze hieronder op een rij:

Preventieve inspecties om storingen te voorkomen

Om de staat van transportbandinstallaties goed in beeld te houden, is het belangrijk dat deze regelmatig worden geïnspecteerd. Het is mogelijk om deze inspecties door ACB op locatie te laten uitvoeren op een door jou gewenst moment. Naar aanleiding van de inspectie brengen onze experts een advies uit over de installaties en alle bijbehorende onderdelen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Preventief en regulier onderhoud met het oog op slijtage

In ons advies geven we aan welke onderdelen aan vervanging of reparatie toe zijn. Jij bepaalt vervolgens met welke onderdelen onze monteurs aan de slag gaan. Ook dit onderhoud voert ACB zorgvuldig uit. Zo zorgen we ervoor dat elke installatie up-to-date blijft en productiestilstand door slijtage wordt uitgesloten.

Snel schakelen bij problemen

Wanneer zich ondanks regelmatige inspecties toch problemen voordoen, schakelt ACB snel en actief. We zorgen dat onze monteurs snel op locatie zijn om de oorzaak van het probleem vast te stellen en dit op te lossen.

Grote voorraad om onderdelen snel te kunnen vervangen

Onze grote voorraad aan onderdelen geeft ons de mogelijkheid om defecte of afgesleten onderdelen snel te vervangen. Zo hoeft jouw proces niet onnodig lang stil te staan vanwege een probleem met een enkel onderdeel.

Toekomstbestendige oplossingen toepassen

Naast het snel oplossen van een probleem is het belangrijk om te zorgen dat dit probleem zich in de toekomst niet nogmaals voordoet. Daarom pakken we de oorzaak direct aan. Afhankelijk van het probleem monteren we bijvoorbeeld kantafdichting of stuurplaten die ervoor zorgen dat de continuïteit van de transportbandinstallatie wordt gewaarborgd.

Vulkaniseren in plaats van koud verlijmen

Wij kiezen ervoor om onze transportbanden te verbinden door vulkaniseren in plaats van koud verlijmen. Bij vulkaniseren worden aan de ene kant de onderlaag en aan de andere kant de bovenlaag van de pand gepeld. Vervolgens worden de lagen op elkaar vastgelijmd. De lijm wordt daarbij verhit, zodat de lagen op elkaar smelten en er een stevige verbinding ontstaat. Het vulkaniseren van transportbanden neemt weliswaar meer tijd in beslag, maar zorgt er wel voor dat de productie direct kan worden gestart wanneer het proces is voltooid. Onze medewerkers kunnen de band na het vulkaniseren direct opstarten en sturen. Bij koud verlijmen van transportbanden moet de lijm minstens een dag uitharden, waardoor de band pas later kan worden opgestart en gestuurd.

Hele bandenpark in kaart brengen

Doordat we jouw volledige bandenpark in kaart brengen, weten we direct wat er speelt wanneer jij een probleem bij ons meldt. Op deze manier kunnen de oorzaak van het probleem snel vinden en oplossen.

Ervaren monteurs met de specifieke kennis en vaardigheden

Onze monteurs krijgen (ondanks hun jarenlange ervaring) regelmatig cursussen en in-house trainingen om hun vaardigheden te verbeteren. Wanneer jij een probleem bij ons meldt, lossen zij dit in no-time op.

geertjesgolf

Wat kan ACB leveren?

ACB is de ideale partner voor transportbandinstallaties. Wij leveren en monteren transportbandinstallaties en onderdelen. Met onze jarenlange ervaring, vakkundige medewerkers en innovatieve blik realiseren we altijd de beste oplossingen. Daarnaast leveren wij het complete pakket aan service, zodat jouw transportbandinstallatie regelmatig geïnspecteerd, onderhouden en gerepareerd wordt. Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract vast te leggen, zodat je verzekerd bent van de ondersteuning die je nodig hebt.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN SANDOR

Medewerker ACB
Sandor Verhaeg
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00
KENNISARTIKELEN

BEKIJK ONZE GERELATEERDE ARTIKELEN

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!