Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Nieuws

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

ACB Group uit Horst haalt €2.500,- op voor Funpop

Dinsdag 23 juli 2019

ACB Group uit Horst, bekend van ACB Transportbanden & Onderdelen en ARCO Solutions, bestond in april 25 jaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in transportbanden, procesoptimalisatie en geautomatiseerde transportsystemen voor bedrijven in de agri & food, supply chain & logistiek en industrie, recycling & bulk. ACB Group vierde haar 25-jarig jubileum onder anderen met een inzamelingsactie voor Funpop, hét openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit heeft het bedrag van 2500 euro opgeleverd.

Maatschappelijke betrokkenheid past helemaal bij ACB Group

Afgelopen jaar is Mart Verstraaten toegetreden tot de directie van ACB Group. “Als ACB Group hebben wij een grote maatschappelijke betrokkenheid bij wat er in de regio speelt, om in het kader van ons 25 jarig jubileum Funpop te ondersteunen was daarbij een logische keuze. Mensen met een beperking de kans geven om naar Funpop te gaan en te laten genieten van muziek, artiesten en andere activiteiten geeft een enorme voldoening. We zijn dan ook erg verheugd dat we deze cheque mogen overhandigen”. Schenken en terug geven aan de maatschappij is iets dat als een rode draad door de afgelopen 25 jaar van de organisatie loopt.

Uitgegroeid tot landelijke speler in procesoptimalisatie en automatisering via transportbanden

ACB Group werd in 1994 opgericht door Albert Vermeulen en Jack Reijnders. ACB startte in de kelder van een woning aan de Westerholtstraat in Horst. Het bedrijf vestigde zich door snelle groei in een oude champignoncel aan de Massenweg in Melderslo. In 1996 groeide ACB door naar de huidige locatie aan de Stationsstraat in Horst. In 2015 kwam daar een vestiging in Doetinchem bij toen ACB het bedrijf TB Transportbandenservice overnam. Het bedrijf is doorgegroeid tot een landelijke speler op het gebied van transportbanden en onderdelen. Bij klanten in onder andere de agri & food, supply chain & logistiek en industrie, recycling & bulk, ontstond rond de eeuwwisseling een toenemende behoefte om via transportsystemen, kosten te reduceren. Tegelijkertijd zochten productiebedrijven naar slimme manieren om hun capaciteit, productiviteit, service en kwaliteit te vergroten. Dat leidde tot een geleidelijke uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. In 2004 werd een nieuwe hal gebouwd, waarin sindsdien constructie- en assemblagewerkzaamheden worden uitgevoerd. In 2016 kreeg de snelgroeiende constructietak een eigen identiteit, namelijk ARCO Solutions. ARCO Solutions ontwikkelt en levert totaaloplossingen voor automatisering van intern transport. Slimme software die data uit alle installaties en machines binnen één productieproces verzamelt, analyseert en gebruikt om alle technische onderdelen intelligent met elkaar te laten samenwerken. Aan deze combinatie van mechanisering, robotisering en automatisering is grote behoefte. In oktober 2017 kreeg ARCO Solutions een eigen locatie aan de Venrayseweg in Horst.

img_8814-1.jpg