Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service

Door de modulaire toepassing van de losse schakels kan een schakelband naar jouw specifieke behoefte opgebouwd worden. Een schakelband kan bijvoorbeeld in één systeem zowel recht als via bochten transporteren of van smal naar breed lopen.

Schakelbanden worden positief aangedreven door tandwielen. Dit houdt in dat er geen slip optreedt vanuit de aandrijving naar de schakelband.

DOWNLOAD DOCUMENTATIE

"*" geeft vereiste velden aan

Modualire transportband / schakelbanden

Eigen voorraad schakelbanden

ACB heeft een standaard voorraad assortiment met Flattop en Flush grid banden. Dit assortiment aan banden zijn voor bijna iedere toepassing geschikt.
Wij kunnen deze rechtstreeks uit voorraad leveren. Daarnaast is ons eigen merk schakelbanden combitabel met andere merken. Hierdoor hoeft niet de hele productielijn vervangen te worden als je kiest voor ACB schakelbanden.

Buiten ons standaard assortiment zijn er nog een hoop andere materialen en type banden waarmee wij jou kunnen helpen bij jouw transportprobleem.
Deze mogelijkheden zijn op aanvraag.

Neem contact met ons op en onze adviseurs kijken graag met je mee naar de juiste oplossing voor jouw toepassing.

Modulair transportbanden

Welke materiaalkeuze is geschikt voor jouw schakelband?

Modulaire transportbanden / schakelbanden zijn verkrijgbaar in POM, PP of PPE. PP (Polypropyleen) is het ‘’standaard’’ materiaal en heeft een uitstekende chemische weerstand. PPE (Polyethyleen) heeft ook een chemische weerstand en is daarnaast erg geschikt voor extreem lage temperaturen. POM (Polyacetaal) is een massieve kunststofsoort met een lage wrijvingscoëfficiënt. Dat houdt in dat de band soepel is en niet stroef t.o.v. het te transporteren product. POM is vooral geschikt voor zwaardere toepassingen.

PPE, PE en POM zijn alle drie vochtbestendig waardoor er geen oxidatie kan ontstaan.

Daarnaast zijn er ook specifieke producteigenschappen geschikt voor jouw toepassing. Denk hierbij aan de volgende opties:

 • Antistatisch
 • Bestand tegen hoge of juist lage temperaturen
 • Brandwerend
 • Hittebestendig
 • Versterkt tegen lage wrijving
 • Zijgeleiding
 • Meenemers
 • Diverse profielsoorten
Modulair blok

Voordelen van schakelbanden / modulaire transportbanden:

 1. Schakelbanden voldoen aan de strenge normen voor de voedingsindustrie: Doordat de individuele schakels dicht en van kunststof zijn, kunnen er zich geen bacteriën in de weefsels nestelen. De openingen tussen de schakels kunnen eenvoudig schoongespoten worden.
 1. Geschikt voor veel toepassingen: Door de modulaire opbouw kunnen schakelbanden op verschillende manieren toegepast worden. Bijvoorbeeld in een bocht of ‘’recht toe recht aan’’. Daarnaast kunnen schakelbanden op elke lengte en breedte worden toegepast.
 1. Lange levensduur: Omdat schakelbanden van PP, PPE of POM gemaakt worden, hebben ze een langere levensduur dan reguliere PU of PVC transportbanden.
 1. Eenvoudig vervangbaar: Individuele schakels van de schakelband of modules kunnen eenvoudig vervangen worden. Dit is zelfs zo eenvoudig, dat je dit zelf kunt doen.
 1. Bewerkbaar: Schakelbanden kunnen eenvoudig bekleed worden met rubber of PU. Dit kan over de gehele schakelband maar ook alleen op de stukken waar het nodig is. Daarnaast kunnen er op schakelbanden ook stuursnaren gemonteerd worden.
Schakelband food

Voor welke toepassing kun je een schakelband inzetten?

Schakelbanden voldoen aan strenge hygiënische normen en zijn FDA gekeurd. Je vindt dit type banden dan ook veel terug in groente- en fruittoepassingen, foodprocessors, bakkerijen etc.

Meer informatie?

Ontvang je graag meer informatie over onze modulaire transportbanden? Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op!

Paul
Modulair transportbanden
KENNISARTIKELEN

aanbevolen artikelen voor jou

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Onze referenties

WAAROM ACB TRANSPORTBANDEN

Wij gaan voor een sterke band met onze klanten, letterlijk en figuurlijk. Wij zijn dan ook trots op al onze klanten! Een greep uit onze klantenkring:

Group 20
122.232
PRODUCTEN
Group 21
24/7
DIENSTBAAR
Group 22
3
LOCATIES
8,2

Gemiddelde beoordeling van de 712 reviews

ONTDEK ONZE TRANSPORTBANDEN

ACB heeft een ruim assortiment aan transportbanden. Bekijk het aanbod:

Neem contact met ons op

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN PAUL

Paul Albers
Paul Albers
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00