Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service
Medewerker ACB
Geschreven door: Sandor Verhaeg , Commercieel manager
Geschatte leestijd: 5 minuten

De klant

Moors Constructie en machinebouw Bergharen B.V. is een innovatief staalverwerkingsbedrijf uit Bergharen. Moors ontzorgt hun klanten met turn-key totaalpakketten. Van analyse en ontwerp tot de uitwerking en nazorg.

Grind

Klantvraag

Moors Constructie heeft ACB Transportbanden en Onderdelen eind 2019 benaderd voor advies met betrekking tot het bouwen van twee pipe belts voor ‘’project Geertjesgolf’’.

Gewonnen zand en grind moest in grote hoeveelheden naar de Waal bij Winssen getransporteerd worden. Daarbij moest rekening gehouden worden met een doorgaande weg, en een te overbruggen afstand van 1700 meter.

O.a. technisch adviseur van ACB, Sandor Verhaeg heeft Moors constructie ondersteund met advies in het traject met betrekking tot de pipe belts. Ook tijdens de enginering van de pipebelt door Moors constructie heeft ACB ondersteuning geboden. Na een half jaar van ontwerpen en engineering is in maart 2020 het project van start gegaan. Nadat de constructie werkzaamheden aan de transporteur in april 2021 werden afgerond door Moors Constructie kon ACB aan de slag met de montage van de rubber banden.

Eerst werd er een 650 meter lang touw door de hexagonale trogstellen geleid. Daarna een dunne staalkabel met een zware staalkabel erachter aan. De rubber band werd bevestigd aan een torpedo die vervolgens met de zwarte staalkabel de constructie in is getrokken.

 

Om de vulcanisatie van de rubber banden goed te laten verlopen is er een speciale vulkaniseertafel geproduceerd en is er een winddichte tent geplaatst om het geheel te beschermen tegen weersinvloeden.

Per pipe belt zijn er zes vulcanisaties gemaakt met elk een uniek nummer. Samen zorgen deze zes lassen voor twee eindloze transportbanden van 3470 meter per stuk.

Eind juni 2021 is de eerste pipe belt in productie genomen om zand en grind naar de Waal te transporteren. Sindsdien is de installatie 12 uur per dag volop in werking.

Meer weten over Pipebelts?

Wil je graag meer informatie over een pipe belt conveyor of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op!

Medewerker Sandor
Pipebelt
geertjesgolf

Parameters

De 2 pipe belts van dit project hebben de volgende parameters:

  • De rubber pipe belts hebben een gewicht van 28,9 kg per meter
  • In uitgevouwen stand is de band 1400mm breed, gebogen een diameter van 350mm
  • Het te transporteren zand en grind is ρ 1,85 t/m³
  • De rubber pipe belt heeft een capaciteit van 1200 ton per uur met een transportsnelheid van 2,7 meter per seconde
  • De hart op hart afstand per installatie is 1765 meter
  • Beide rubber pipe belts zijn eindloos 3470 meter lang
Geertjesgolf
Oplossing

Samenwerking

Geertjes Golf is een uniek project waar machinebouwer Moors constructie en ACB Transportbanden & onderdelen perfect hebben samengewerkt om tot een betrouwbare installatie te komen.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN SANDOR

Medewerker ACB
Sandor Verhaeg
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00
KENNISARTIKELEN

BEKIJK ONZE GERELATEERDE ARTIKELEN

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!