Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service
Medewerker ACB
Geschreven door: Sandor Verhaeg , Commercieel manager
Geschatte leestijd: 5 minuten

Een producent van isolatiemateriaal heeft ACB benaderd voor een revisie van een van hun krimptunnels. Een krimptunnel is een hete lucht tunnel waarin producten luchtdicht geseald kunnen worden. Buiten de tunnel wordt een setje producten geseald met een losse folie, waarna deze de tunnel in gaat. Door middel van de hete lucht krimpt de folie over het product heen en gaan ze in gesealde setjes op een pallet. Door de te verzenden producten op deze manier in te pakken worden beschadigingen tijdens transport voorkomen.

Krimptunnel

Onze werkwijze

Sandor Verhaeg, technisch adviseur van ACB Transportbanden & Onderdelen heeft de eerste opname gedaan en het offerte traject begleidt.

De offerte werd goedgekeurd, en er werd tevens besloten om nog meer te reviseren. Sander Lommen, productspecialist van ACB heeft ter plaatse de bestaande componenten ingemeten en de gewenste verbeteringen opgenomen. Vervolgens heeft hij alle voorbereidingen voor de volledige revisie getroffen.

We hebben bij deze krimptunnel de breedspiraalband vervangen. In de volksmond noemen we dit een draadgaasband of draadogenband. Een breedspiraalband is opgebouwd uit gebogen in elkaar verweven staaldraden. De afstand tussen de draden wordt ‘’steek’’ genoemd. Bij deze breedspiraalband hebben we een steek van 6mm gehanteerd. De totale lengte van de band is 10 meter.

Naast de band heeft ACB ook nieuwe bevestigingspunten voor de ondersteuningsrollen gerealiseerd en de volgen de componenten vervangen:

  • Aandrijfrollen
  • Keerrollen
  • Ondersteuningsrollen
  • Lagers
  • Geleiding strips (ook wel glijprofielen genoemd)

Meer weten over onze expertise?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met je transportbanden vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Medewerker Sandor
Krimptunnel
Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN SANDOR

Medewerker ACB
Sandor Verhaeg
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00
KENNISARTIKELEN

BEKIJK ONZE GERELATEERDE ARTIKELEN

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!