Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service
Medewerker ACB
Geschreven door: Sandor Verhaeg , Commercieel manager
Geschatte leestijd: 5 minuten

Vijverberg BV is een van de grootste paprikatelers van het Westland. Dagelijks telen ze honderden paprika’s waarbij hun doel ‘’jaarrond de lekkerste paprika’s’’ centraal staat. Naast het telen van paprika’s ligt de focus ook op het sorteren en verpakken van paprika’s middels hun eigen verpakkingsstation.

Klantcase Vijverberg

Klantvraag

Vijverberg BV heeft ACB Transportbanden en Onderdelen benaderd voor advies met betrekking tot een uitbreiding op de paprika sorteerlijn. Het monteren van de lijn zou door hun eigen technische dienst gerealiseerd worden, echter was er behoefte aan een samenwerking met een totaalpartner voor advies en levering van alle benodigde componenten.

Sandor Verhaeg, onze technisch adviseur heeft ter plaatse de hele productlijn van Vijverberg uitgebreid tegen het licht aan gehouden en berekening gemaakt qua vermogen en aandrijvingen. Hierna heeft hij Vijverberg geadviseerd over welke type transportband geschikt is voor de gewenste toepassing en met welke componenten er een maximaal resultaat behaald kan worden.

Dit advies bestond onder andere uit een combinatie van verschillende types transportbanden.

Door gebruik te maken van opvoerbanden en afvoerbanden kan de productie namelijk volledig geautomatiseerd worden. Daarnaast heeft ACB infeedunits geadviseerd voor volle dozen gesorteerde paprika’s.  Door middel van een testopstelling op 30 sorteringen met aandrijvingen, assen en wielen werd bekeken welke snelheid nodig is om de dozen op de juiste plek in de transportbandinstallatie te ‘’schieten’’.

ACB heeft vervolgens uit haar technische groothandel met eigen voorraad de volgende onderdelen geleverd aan Vijverberg zodat de uitbreiding op de sorteerlijn door hun technische dienst gerealiseerd kon worden:

  • Diverse soorten transportbanden op maat gemaakt
  • Lagers
  • Aandrijvingen
  • Pneumatiek (o.a. cilinders en ventielen) met aansluitingsmateriaal op de dozen pusher
  • Assen
  • Beklede aandrijftrommels en keertrommels
  • Ondersteuningsrollen en draagrollen
  • Trommelbekleding
  • Rubber overzetwielen

Vijverberg BV heeft een besparing op investeringskosten gerealiseerd door met de juiste partner in zee te gaan en door montage in eigen beheer te houden. Naast 24/7 service en montage is ACB Transportbanden en Onderdelen ook dé partner op het gebied van transportbandonderdelen en advies.

Klantcase Vijverberg

De installatie

‘Wij hadden de keuze gemaakt om onze transportbanen zelf op te bouwen maar zonder specifieke kennis. ACB heeft hierin een sterke adviserende rol genomen en een voorstel gemaakt na een inventarisatie op locatie. Hiermee hebben zij veel potentiële uitdagingen voor ons weten te voorkomen. Ook de responstijd wat betreft service tijdens én na de levering hebben ons de bevestiging gegeven bij een volgend project weer ACB in te schakelen.

Meer weten over onze expertise?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met je transportbanden vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Medewerker Sandor
Klantcase vijverberg
Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN MARTIJN

Medewerker ACB
Martijn van Vegchel
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00
KENNISARTIKELEN

BEKIJK ONZE GERELATEERDE ARTIKELEN

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!