Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Trommelmotor

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Een trommelmotor is een compacte en gesloten aandrijving voor onder andere transportband installaties. De motor is verwerkt in de aandrijftrommel waardoor een trommelmotor eigenlijk een motor en een aandrijftrommel in één is. Trommelmotoren zijn daarom ruimte besparend. Omdat de motor zich in een gesloten omgeving bevindt is de trommelmotor zeer onderhoudsvriendelijk. ACB Transportbanden & Onderdelen levert verschillende type trommelmotoren voor allerlei verschillende toepassingen.

Trommelmotor voor transportbanden

Met een trommelmotor kan een transportband aangedreven worden. Deze wordt gemonteerd als aandrijftrommel. Op grote transportband installaties die zeer zwaar belast worden, wordt vaak geen trommelmotor maar een elektromotor gemonteerd.

Trommelmotor voor rollenbanen

Ondanks dat trommelmotoren oorspronkelijk ontworpen zijn om een band aan te drijven worden deze ook voor rollenbanen ingezet. Dit kan toegepast worden bij aangedreven rollenbanen. De trommelmotor dient dan als aangedreven rol. Door meerdere trommelmotoren in te zetten wordt de rollenbaan op meerdere plekken aangedreven. Door middel van bijvoorbeeld rondsnaren kan de rotatie van de trommelmotor worden overgebracht naar andere rollen in de rollenbaan.

Voordelen van trommelmotoren

De voordelen van trommelmotoren voor je transportband zijn als volgt:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Lange levensduur
  • Goed beschermd tegen vervuiling
  • Ruimtebesparend
  • Efficiënt door laag energieverbruik

Toepassingen van trommelmotoren

Trommelmotoren kunnen voor veel verschillende toepassingen worden ingezet. Bijvoorbeeld om transportbanden en rollenbanen aan te drijven. Daarnaast kunnen ook schakelbanden of borstels worden aangedreven. Trommelmotoren zijn toepasbaar in verschillende branches zoals in de voedingsmiddelen industrie en in de E-commerce voor verwerking van producten en dozen.

Trommelmotoren in verschillende uitvoeringen

Trommelmotoren kunnen worden uitgevoerd met rubber, kunststof of keramische rolbekleding. De rolbekleding zorgt voor extra grip op de transportband. Ook kan een trommelmotor voorzien worden van een stuursnaargroef zodat de transportband blijft sporen. Trommelmotoren zijn leverbaar in staal en RVS uitvoering en kunnen worden voorzien van terugloopblokkering of motorrem.

Advies over trommelmotoren ontvangen?

Er zijn veel verschillende uitvoeringen trommelmotoren. Onze technisch adviseurs adviseren graag welke het beste past voor welke toepassing. Het benodigde vermogen is zeer bepalend voor welk type gekozen wordt.

ACB levert trommelmotoren die geproduceerd worden volgens IEC norm IP 66 en beschikken over een CE-markering. Ook zijn trommelmotoren leverbaar die voldoen aan richtlijnen voor CSA en UL.

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem contact met ons op

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
info@acb-transportbanden.nl