Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Tweedehands en Gebruikte Transportbanden

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Tweedehands oftwel gebruikte transportbanden zowel kunststof als rubber worden steeds vaker gebruikt in organisaties. Hergebruik van transportbanden heeft meerdere voordelen. Gebruikte transportbanden zijn goedkoper en door hergebruik van materialen is het minder belastend voor het milieu.

Benieuwd welke tweedehands en gebruikte transportbanden wij kunnen bieden? Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact met ons op

Gebruikte transportbanden van kunststof

Kunststof transportbanden en/of systemen die in het verleden de dienst hebben gedaan als transportmiddelen worden tegenwoordig vaak hergebruikt. Vooral in de voedingsindustrie worden gebruikte transportbanden en/of -systemen niet als afval gezien. Het hergebruiken van gebruikte transportbanden en -systemen levert kostenbesparing op. Daarnaast kan het voor veel aansluiten als onderdeel in hun strategie met betrekking tot milieuvriendelijkheid en verspilling, oftewel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO).

ACB kan naast nieuwe kunststoftransportbanden ook gebruikte kunststof transportbanden op maat maken voor elke specifieke situatie. Ook is het mogelijk om gedeelten van kunststoftransportbandsystemen zoals frames, aandrijvingen of rollen te hergebruiken.

Gebruikte transportbanden van rubber

Gebruikte rubber transportbanden kunnen ook in vele functies een tweede leven krijgen. Zo kunnen rubber gebruikte transportbanden bijvoorbeeld gebruikt worden als matten voor vloerbescherming, het afdekken van slangen en kabels, het aanleggen of verharden van tijdelijke paden, voor sloopwerkzaamheden, renovaties en voor evenementen. 

Het is naast de rubber transportbanden ook mogelijk om gedeeltes van rubber transportsystemen te hergebruiken. Voorbeelden van onderdelen die worden hergebruikt zijn frames, rollen of aandrijvingen.

Rubber transportbanden zijn sterk en schokabsorberend. Doordat de rubber transportband gemaakt is van meerdere nylon inlagen, is de band ook weerbestendig. Dit maakt een gebruikte rubber transportband zeer veelzijdig. ACB levert verschillende formaten, direct uit voorraad leverbaar.

ISO14001

Sinds 2019 beschikt ACB over ISO14001. Deze norm specificeert het milieumanagementsysteem zodat we onze milieuprestaties kunnen verbeteren. Dit loopt naadloos over in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

ACB levert ook nieuwe kunststof- en rubber transportbanden

Naast tweedehands en gebruikte transportbanden levert ACB Transportbanden & Onderdelen ook nieuwe transportbanden. Soms hoeft een nieuw stuk kunststof of rubber helemaal niet duur te zijn. ACB kan iedere gewenste transportband leveren voor elke denkbare toepassing. Tevens kan ACB de transportband geheel afstemmen op uw wensen. De juiste kwaliteit leveren is voor ACB een van de belangrijkste uitgangspunten.

Advies voor de juiste transportband

De specialisten van ACB geven u graag advies over welke transportbanden en/of systemen het meeste geschikt zijn voor uw specifieke toepassing. Benieuwd wat ACB Transportbanden & Onderdelen voor uw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

bg_person_
sandor.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
info@acb-transportbanden.nl