Kettingbanen

Een kettingbaan of kettingtransporteur wordt ingezet voor het intern transporteren van goederen door middel van een ketting. Het voordeel van een kettingtransporteur is dat deze hoge gewichten probleemloos kan transporteren. Daarnaast is een hoge mate van nauwkeurigheid op gebied van positionering te bereiken. Kettingbanen zijn leverbaar met 2 of 3 sporen en verkrijgbaar in staal en RVS uitvoeringen.

Download technische documentatie, kettingbanen

Voordelen van een kettingbaan

Kettingbanen zijn robuuste constructies met industriële kettingen. Het kan bij langebaansegmenten voordeliger zijn om een kettingbaan in te zetten in plaats van een rollenbaan. De grip die de kettingbaan biedt, zorgt ervoor dat het probleemloos hoge gewichten kan transporteren. Daarnaast bereikt het een hoge mate van nauwkeurigheid op het gebied van positionering. Nog een voordeel is dat de kettingbanen eenvoudig te reinigen zijn, wat noodzakelijk is in onder meer de voedselindustrie.

Omdat het maken van bochten met een kettingbaan niet mogelijk is, worden in plaats hiervan haakse overgangen gemaakt. Verder is het bij een kettingbaan eenvoudig om bijvoorbeeld pallets met behulp van een heftruck op te pakken of te plaatsen bij het opzet- of afneempunt.

Verschillende soorten kettingbanen

Kettingbanen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Daarom is er voor iedere specifieke situatie een geschikte kettingbaan te vinden. Welke kettingbaan het meest geschikt is, is afhankelijk van de omgeving, het product en de toepassing. Kettingbanen zijn leverbaar met 2 of 3 sporen en verkrijgbaar in staal- en RVS-uitvoeringen.

Toepassingen van kettingbanen

Er zijn verschillende toepassingen mogelijk voor kettingbanen, namelijk:

  • Automotive industrie
  • Halffabricaten
  • Grondstoffen
  • Pallets

Alternatieven voor kettingbanen

Wanneer een kettingbaan niet past binnen een specifieke situatie, dan zetten we graag alternatieven in om het transport van goederen alsnog mogelijk te maken. Bij ACB Transportbanden & Onderdelen zijn er een aantal goede alternatieven beschikbaar voor kettingbanen, die meermaals worden ingezet op advies van onze technisch adviseurs. Deze alternatieven zijn onder andere rubber transportbanden of rollenbanen.

Download technische documentatie, kettingbanen

Advies over kettingbanen ontvangen?

Onze technisch adviseurs geven u graag advies over welke kettingbaan het beste presteert in uw specifieke situatie. ACB Transportbanden & Onderdelen levert kettingbanen voor verschillende toepassingen in de Agro & Food, Recycling & Bulk en Interne logistiek. In ons advies wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met veiligheidsnormeringen - zoals bijvoorbeeld CE of HACCP - indien van toepassing.

Wilt u meer informatie over onze kettingbanen ontvangen? Neem contact op met onze specialisten. 

bg_person_
shawn.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Shawn Aerts
Bel +0032 0380 80 278
info@acb-transportbanden.be