Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service
Trogstel

Traditionele interne transportmiddelen

Om goederen binnen magazijnen intern te verplaatsen worden traditionele interne transportmiddelen zoals een hand- en motorpallettruck, orderverzameltruck, stapelaar, vorkheftruck en reachtruck gebruikt. Deze verschillende soorten interne transportmiddelen worden allemaal door een medewerker aangestuurd. In veel gevallen kan voor een dergelijke oplossing een transportband of rollenbaan gebruikt worden voor het intern transport.

PVC banden

Verschillende soorten interne transportmiddelen

Om productieprocessen efficiënter te maken, kunnen verschillende soorten interne transportmiddelen worden ingezet. ACB Transportbanden & Onderdelen biedt verschillende oplossingen voor het optimaliseren van het intern transport. Hieronder worden verschillende soorten transportmiddelen beschreven.

Transportbanden

Om goederen van A naar B te verplaatsen kan ook een transportband als intern transportmiddel gebruikt worden. Een transportband werkt zelfstandig en nauwkeurig. Daardoor kan een grote efficiëntie slag gemaakt worden. Transportbanden kunnen worden geleverd in rubber en PVC. Afhankelijk van de toepassing en het te transporteren product wordt een transportband geadviseerd.

Rollenbanen

Een rollenbaan als intern transportmiddel wordt ingezet bij het automatisch transporteren van bijvoorbeeld dozen, kratten en pallets. Ook tussen het verpakken en het coderen van pallets worden meestal rollenbanen ingezet. Een van de voordelen van rollenbanen is dat deze goed functioneren onder omstandigheden waar veel vervuiling optreedt, zoals bij bedrijven in de Industrie, Recycling en Bulk. Rollenbanen leverbaar in verschillende uitvoeringen zoals aangedreven, niet-aangedreven en uittrekbare rollenbanen (harmonicarollenbanen).

Kettingtransporteurs

Goederen middels een ketting verplaatsen gebeurt met een kettingtransporteur als intern transportmiddel. Hiermee kunnen zware producten zonder problemen getransporteerd worden. Bovendien is een kan middels een kettingtransporteur een zeer nauwkeurige positionering bereikt worden. Daarom worden ze veel gebruikt in de automotive industrie, in fabrieken waar halffabricaten gemaakt worden en bij intern grondstof transport. Kettingbanen kunnen worden uitgevoerd in staal en RVS met twee of drie sporen.

Traversewagen

Om grote afstanden te overbruggen kan een traversewagen als intern transportmiddel worden ingezet. Een traversewagen kan met een pallet automatisch heen- en weer rijden over een rails. Dit heeft als voordeel dat de rails overgestoken kan worden waardoor de doorgang niet versperd wordt, wat wel het geval is bij rollenbanen en transportbanden. Alle plekken in het gebouw of op het terrein blijven bereikbaar voor monteurs en schoonmaakdiensten. Bovendien is een traversewagen in onderhoud goedkoper dan de traditionele rollenbaan en transportband. Luxe traverse wagens worden uitgerust met een veiligheidsscanner en kunnen de perfecte schakel zijn tussen bijvoorbeeld twee gebouwen.

Meer informatie?

Onze technisch adviseurs geven graag advies over het inzetten van verschillende soorten interne transportmiddelen. Neem contact met ons voor meer informatie.

Medewerker Martijn
Transportband onderdelen
KENNISARTIKELEN

aanbevolen artikelen voor jou

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Onze referenties

WAAROM ACB TRANSPORTBANDEN

Wij gaan voor een sterke band met onze klanten, letterlijk en figuurlijk. Wij zijn dan ook trots op al onze klanten! Een greep uit onze klantenkring:

Group 20
122.232
PRODUCTEN
Group 21
24/7
DIENSTBAAR
Group 22
3
LOCATIES
8,2

Gemiddelde beoordeling van de 712 reviews

Neem contact met ons op

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN MARTIJN

Medewerker ACB
Martijn van Vegchel
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00