Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Lopende band

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

De lopende band is ontstaan rond 1914, toen het principe werd geïntroduceerd door Ransom Olds voor de productie van auto’s. Later heeft Henry Ford het lopendebandconcept geoptimaliseerd. De lopende band, ook wel transportband genoemd, werd de basis voor wat later automatisering genoemd werd. Ruim 6 jaar nadat het lopendebandprincipe bij Ford werd geïntroduceerd, konden dankzij transportbanden ruim 16 keer zoveel auto’s worden geproduceerd.

De afgelopen 100 jaar heeft de transportband een enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de hedendaagse automatisering van productiebedrijven. De eerste lopende banden werden naar verluidt gemaakt van leer. Inmiddels zijn transportbanden leverbaar in rubber en kunststof. Daarnaast wordt de lopende band tegenwoordig voorzien van meenemers en golfranden, om de capaciteit te vergroten en ook producten automatisch in hoogte te kunnen verplaatsen zonder dat er gemorst wordt. De hedendaagse transportband wordt modulair opgebouwd en voorzien van moderne technieken ten behoeve van de betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. De vroegere lopende band is de basis voor hedendaagse automatisering van productiebedrijven.

Meer informatie?

Wil je meer weten over lopende banden? Bekijk ons kennisbankartikel:

Wat is een transportband

Of een van onze andere kennisbankartikelen.

Over ACB

ACB levert, monteert en onderhoudt transportbandenrollenbanen en transportsystemen.

Daarnaast biedt het bedrijf 24/7 service op alle installaties. Dit doen we vanaf 2 locaties, namelijk; Horst en 's-Heerenberg. Er is altijd een service monteur bij u in de buurt!

In Horst heeft ACB een Technische Groothandel met meer dan 30.000 voorraadartikelen, maar ook technische onderdelen, gereedschappen en veiligheidsartikelen. De Technische Groothandel is op alle werkdagen geopend. Bekijk de openingstijden.

bg_person_
sandor.jpg

Neem contact met ons op

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
info@acb-transportbanden.nl