Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Nieuws

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Preventief onderhoud is hot

Woensdag 4 april 2018

Preventief onderhoud is hot. ACB Transportbanden & Onderdelen staat 24/7 klaar om storingen zo snel mogelijk op te lossen en stilstandtijd zo veel mogelijk te beperken. Maar meestal is voorkomen beter dan genezen. Daarom voeren we ook graag preventief onderhoud uit. Preventief onderhoud wordt een trend.

Preventief onderhoud bespaart kosten

Preventief onderhoud bespaart kosten op verschillende manieren:

  • Geen productiestilstand door achterstallig onderhoud
  • Vroegtijdige vervanging zorgt voor minder slijtage aan andere transportband onderdelen

Service en onderhoud

Service en onderhoud kunnen verdeeld worden in 3 verschillende categorieën:

  • Preventief onderhoud: dit heeft tot doel om te voorkomen dat productie onverwacht stilvalt als gevolg van achterstallig onderhoud. Onderdelen worden preventief vervangen zodat de installatie te allen tijde operationeel is.
  • Periodiek onderhoud: vooraf ingepland onderhoud om te voorkomen dat productie onverwacht stilvalt als gevolg van achterstallig onderhoud. Periodiek onderhoud wordt vastgelegd in een Service Level Agreement.
  • Correctief onderhoud: dit heeft tot doel om zo snel mogelijk problemen op te lossen om stilstandtijd van de productie zoveel mogelijk te beperken. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Veel voorkomende problemen

Bij preventief en periodiek onderhoud zien we een trend als het gaat om veel voorkomende slijtage delen van transportbandinstallaties. Onderstaand staat beschreven wat onze monteurs het meeste tegen komen. Lees hier wat u zelf kunt doen om slijtage aan transportbanden te voorkomen.

Versleten transportrollen

Transportrollen functioneren niet meer als gevolg van slijtage, verontreiniging of ouderdom. Transportrollen moeten worden vervangen om slijtage of schade aan de transportband te voorkomen.

Transportband stuk

De transportband heeft schade. De band functioneert nog prima, maar door de schade aan de band raakt de binnenkant van de transportbandinstallatie vervuild waardoor scheefloop van de transportband ontstaat. De transportband moet gerepareerd of vervangen worden om slijtage aan overige transportbandonderdelen te voorkomen.

Verkeerd afgestelde bandafschraper

Een bandafschraper reinigt de transportband. Door foutieve montage of door slijtage en reinigingswerkzaamheden is de schraper niet meer goed afgesteld waardoor deze niet optimaal functioneert. Als gevolg van het niet functioneren van de schraper raakt de transportbandinstallatie verontreinigd waardoor extra slijtage of schade wordt veroorzaakt. Daarnaast komen er extra schoonmaakkosten. De bandafschraper moet opnieuw afgesteld worden om sltijtage aan transportbanden te voorkomen.

Hoe nemen wij een zorg uit handen: Digitaal inspectierapport

ACB Transportbanden & Onderdelen kan de volledige zorg voor transportband onderhoud uit handen nemen. Dat is mogelijk voor alle budgetten. Er wordt gestart met een inspectie van de gehele transportband installatie. Naar aanleiding daarvan ontvangt u een digitaal inspectierapport met een bijbehorend advies. Dit rapport geeft de status van de transportbandinstallatie weer en tevens kan hiermee een onderhoudsplan opgesteld worden. Onze monteurs kunnen vervolgens uw transportbandinstallatie in top conditie houden. ACB Transportbanden & Onderdelen werkt volgens de veiligheidsnormen van VCA*2008/5.1 en is gecertificeerd met het certificaat ISO9001.

Wilt u meer informatie over preventief of periodiek onderhoud aan transportband installaties? Neem contact op met een van onze specialisten via info@acb-transportbanden.nl of bel 077-398 4416.

Preventief onderhoud transportbandenonderhoud transportbandenonderhouden van transportbandentransportrol preventief onderhoudpreventief onderhoud elevatorbandpreventief onderhoud aan transportbanden