Group 17
30 jaar ervaring
Group 18
Betrouwbare kennispartner
Group 19
Altijd in beweging
24/7 service
Bandtransporteur

Transportband 3 meter

Een transportband van 3 meter is leverbaar voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld in de recycling en zand industrie, maar ook in de food sector. De transportband is leverbaar met zowel rubber als kunststof bandmateriaal. De transportband wordt standaard geleverd met aandrijving en aluminium frame dat in hoogte verstelbaar is. Een transportband van 3 meter heeft een relatief korte overspanningslengte en wordt met minder stelvoeten geleverd dan transportbanden met grotere afmetingen.

Transportbanden

Transportband 4 meter

Transportbanden van 4 meter komen vaak voor in de food industrie. Ze zijn daarom leverbaar met kunststof transportbanden. Echter, de 4 meter lange transportband is ook leverbaar met rubber bandmateriaal voor de zwaardere toepassingen. De transportband wordt standaard geleverd op aluminium frame met een standaard aandrijving.

Transportband 5 meter

Een transportband 5 meter is voor veel verschillende toepassingen inzetbaar. De transportband kan worden uitgerust met rubber of kunststof transportbanden, afhankelijk van de toepassing. Met de 5 meter transportband is het ook mogelijk om product op te voeren onder een bepaalde hoek. De transportband 5 meter kan worden uitgevoerd op RVS, Staal of aluminium frame met diverse soorten aandrijvingen.

kunststof transportbanden

Transportband 8 meter

De transportband van 8 meter is een gangbare transprotband voor werkzaamheden waar materiaal over een lange lengte moet worden getransporteerd zoals in de industrie. De transportband is leverbaar met staal of RVS frame. De transportband wordt standaard uitgerust met elektronische aandrijving.

Transportband 10 meter

De 10 meter lange transportband komt het meeste voor in de zware industrie. Daarom wordt deze transportband standaard voorzien van een rubber transportband, maar er zijn ook 10 meter transportbanden leverbaar voor de food sector met kunststof bandmateriaal. Omdat een transportband van 10 meter een relatief grote overspanningslengte heeft, wordt deze standaard geleverd op staal of RVS frame. Daarnaast wordt de transportband voorzien van een standaard aandrijving.

band

Verschillende toepassingen voor transportbanden

Voordat een transportband gekozen wordt is het belangrijk om te weten voor welke toepassing de transportband wordt ingezet. Rubber transportbanden zijn geschikt voor de zwaardere industrieën zoals in de recycling, zand en grind industrieën. Kunststof transportbanden worden veelvuldig in de food sector ingezet. Daarnaast zijn er ook transportbanden beschikbaar om dozen en halffabricaten te transporteren. Afhankelijk van de toepassing wordt de transportband gekozen.

Transportrollen

Transportband toebehoren

Op verzoek kan een groot assortiment toebehoren op elke transportband worden gemonteerd. De toebehoren kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Bandoverkappingen
  • Veiligheidssystemen
  • Weegsystemen
  • Sensoren start en stop

Daarnaast kunnen transportbanden naar wens worden geconfectioneerd. Voorbeelden van confectie zijn:

  • Meenemers
  • Golfranden
  • Stuursnaren
  • Gesloten boorden
  • Riemverbinders

Andere toebehoren en confecties kunnen in overleg worden aangeboden. Neem daarvoor contact op met een van onze technisch adviseurs.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze transportbanden? Neem contact met ons op!

Medewerker Martijn
Transportband onderdelen
KENNISARTIKELEN

aanbevolen artikelen voor jou

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Onze referenties

WAAROM ACB TRANSPORTBANDEN

Wij gaan voor een sterke band met onze klanten, letterlijk en figuurlijk. Wij zijn dan ook trots op al onze klanten! Een greep uit onze klantenkring:

Group 20
122.232
PRODUCTEN
Group 21
24/7
DIENSTBAAR
Group 22
3
LOCATIES
8,2

Gemiddelde beoordeling van de 712 reviews

Neem contact met ons op

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

Vul dan onderstaand contact formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

OF VRAAG HET DIRECT AAN MARTIJN

Medewerker ACB
Martijn van Vegchel
Bereikbaar van ma-vr, 08:00/17:00