Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Elevatoren

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Elevatoren ook wel eens verticale transportband genoemd worden ingezet voor het verticaal transporteren van losse materialen, zoals poeders en korrels. De elevatorbanden zijn vervaardigd uit een combinatie van textiel en rubber en worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties in industriële en diervoeding sectoren. ACB transportbanden & Onderdelen levert elevatorbanden op maat gemaakt en verzorgt ook de installatie en montage.

De verschillende typen Elevatoren

ACB Transportbanden & Onderdelen levert elevatorbanden van verschillende topmerken. Deze zijn leverbaar in de Y-kwaliteit, de olie- en vetbestendige (oil and grease) en de hittebestendige (UHR) variant.

Daarnaast levert ACB ook toebehoren en onderdelen, zoals:

  • Bekers (staal, kunststof en rubber)
  • Schroeven
  • Verbinders

Download technische documentatie, elevatorbanden

Y-kwaliteit

Een elevatorband van Y-kwaliteit is een hoogwaardige, slijtvaste band met een zeer hoge belastbaarheid. Het product is zeer geschikt voor het verticaal transporteren van zand, kalkmineralen, vetvrije diervoeders, grondstoffen en landbouwproducten. Daarnaast presteert de Y-kwaliteit band uitstekend voor het transporteren van glas, zout, grind, grit en droge chemische producten.

Olie- en vetbestendig

De olie- en vetbestendige elevatorbanden zijn van hoge kwaliteit en beschikken over een goede belastbaarheid. De elevatorband is bestand tegen dierlijke en plantaardige vetten, oliën, zuren en alkaliën, en bijzonder geschikt voor sojabonen en koolzaadmeel.

Hittebestendig (UHR)

De hittebestendige uitvoering is van hoge kwaliteit en beschikt over een goede belastbaarheid. De elevatorband is gemiddeld olie- en vetbestendig en daarmee bestand tegen dierlijke vetten en plantaardige oliën. Het product is uitermate geschikt voor het transporteren van landbouwproducten als tarwe en mais, veevoer en hout bij hogere temperaturen.

24/7 technische service

ACB beschikt over een eigen confectieafdeling waar elevatorbanden op klantspecificatie worden gemaakt. Elevatorbanden kunnen worden voorzien van bekers van staal, kunststof of rubber. De banden kunnen zowel in de werkplaats als op locatie eindloos gemaakt worden door middel van vulkaniseren of door toepassing van mechanische verbinders. Door de grote voorraad elevatorbanden en eigen confectiemachines, in combinatie met 24 uur per dag, 7 dagen per week service, is ACB in staat om snel reparaties uit te voeren. Dit betekent voor de klant minder stilstand en een lagere eigen voorraad.

Advies over elevatorbanden?

Wilt u meer informatie? Download hieronder vrijblijvend de technische documentatie over elevatorbanden, neem contact op met een van onze specialisten of bekijk ons kennisbank artikel over het monteren van elevator banden.

Download technische documentatie, elevatorbanden

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

Onze elevatorbanden