Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Scheefloopschakelaars

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Niet alleen de veiligheid van jouw werknemers, maar ook die van jouw productielijn is ontzettend belangrijk wanneer je gebruik maakt van transportbandinstallaties. Een transportband is een automatisch systeem dat in de meeste gevallen lang achter elkaar kan lopen. Onder invloed van verschillende factoren kan een transportbandinstallatie echter scheef gaan lopen. Hierdoor kunnen bulkgoederen die op de transportband worden vervoerd, beschadigd raken of op de verkeerde manier verder worden geproduceerd. Dit brengt hoge kosten met zich mee wanneer het niet tijdig wordt opgemerkt. Het is dus belangrijk om te voorkomen. Gelukkig kan ACB Transportbanden speciale producten leveren die dit kunnen voorkomen, zoals een scheefloopschakelaar. Deze wordt volledig afgesteld op uw specifieke installatie, zodat scheefloop wordt tegengegaan.

Scheefloopschakelaar

Een goede oplossing om het scheeflopen van de transportband tijdig op te merken, is het gebruik van een scheefloopschakelaar. Zodra de transportband scheef gaat lopen, raakt de zijkant van de band de rol van de scheefloopschakelaar. Hierdoor wordt het veiligheidssysteem ingeschakeld. Je kunt hierbij kiezen voor het afgeven van een waarschuwingssignaal of directe uitschakeling van de transportband. Wanneer je gebruik maakt van de scheefloopschakelaars vermijd je onnodige kosten door materiaalverlies én herken je vroegtijdig onregelmatige bandslijtage, die ervoor zorgt dat je transportband scheef gaat lopen.

Experts in veiligheid bij transportbanden

ACB Transportbanden & Onderdelen is een echte specialist op het gebied van transportbanden en transportbandsystemen.

Wij beschikken over:

  • Een eigen ontwerpafdeling;
  • Een eigen confectieruimte voor rubber en kunststof banden;
  • Een eigen montageafdeling.

Daarnaast kunnen wij jou adviseren over de verplichte veiligheidssystemen die dienen te worden geïnstalleerd op jouw transportband. Wij leveren iedere gewenste band voor elke denkbare toepassing, geheel afgestemd op jouw specifieke behoeften. Goede kwaliteit is bij ons het belangrijkste uitgangspunt. Ook kun je bij ons terecht voor losse onderdelen, service en onderhoud van uw bestaand transportbandsysteem. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met een van onze adviseurs via 077-398 4416 of stuur een e-mail.

Download gratis technische documentatie

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem gerust contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl