Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Trekkoord-noodstopschakelaars

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Veiligheid op de werkvloer is zeer belangrijk, vooral wanneer er gewerkt wordt rondom de bewegende delen van transportbandinstallaties. ACB Transportbanden & Onderdelen kan u voorzien van veiligheidssystemen die de risico’s op bedrijfsongevallen met betrekking tot deze bewegende delen kleiner maken.

Trekkoord-noodstopschakelaar

Een van de meest gebruikte veiligheidssystemen bij transportbandinstallaties is een trekkoord-noodstopschakelaar. Dit systeem is zeer bruikbaar in het geval van uitgestrekte gevarenzones. In veel gevallen wordt gebruik gemaakt van simpele noodstopknoppen, zoals op onderstaande afbeelding wordt getoond:

Hiermee scherm je echter niet alle gevaren over de hele lengte van de transportbandinstallatie af, omdat de werknemer die rondom de transportband aan het werk is altijd naar de betreffende noodstop toe zal moeten lopen. Door middel van een trekkoord-noodstopschakelaar kan de machine op elk punt worden uitgeschakeld. Een tweede voordeel van een trekkoord-noodstopschakelaar is dat je er een stuk minder van nodig hebt, wat veel aanschaf- en installatiekosten scheelt. Zie hieronder hoe het systeem werkt.

Experts in veiligheid bij transportbanden

Met ruim 25 jaar ervaring kan je zeker zeggen dat ACB Transportbanden & Onderdelen dé specialist is op het gebied van transportbanden en transportsystemen. We ontwikkelen, confectioneren, monteren en onderhouden alle denkbare banden uit kunststof, rubber of een combinatie van beiden. Daarnaast adviseren wij u graag over de verplichte veiligheidssystemen die dienen te worden geïnstalleerd op jouw transportband.

Download gratis technische documentatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op met een van onze adviseurs via 077-398 4416 of stuur een e-mail: info@acb-transportbanden.nl of bekijke ons kenninsbankartikel over trekkoord-noodstopschakelaars.

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem gerust contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl