Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Nieuws

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Project uitgelicht: Elevatorband montage

Donderdag 5 juli 2018

Bij een producent van hoogwaardige diervoeders heeft ACB Transportbanden & Onderdelen een nieuwe elevatorband gemonteerd. Bijzonder aan dit project is dat eerst een elevatorband met 270 elevatorbakken en later een elevatorband met 600 elevatorbakken vervangen werden. Beide banden zijn minder dan 24 uur buiten gebruik geweest. De elevatorbakken van de oude banden werden gedemonteerd en op de nieuwe door ACB geproduceerde elevatorbanden gemonteerd.

Keuze elevatorband

Een specialist van ACB Transportbanden & Onderdelen adviseerde de klant een volledig olie- en vetbestendige transportband te kiezen. Het advies van onze adviseurs was om de speciaal ontwikkelde elevatorband van ACB in te zetten. Het rubber is speciaal ontwikkeld voor de olie en vethoudende producten. Deze producten zorgden bij het oude type voor scheuren, blaren en rafelen van de band waardoor er rubber van de transportband in het eindproduct terecht komt. De gaten werden in de productiehal op maat in de elevatorband geconfectioneerd.

Uitvoering

Dankzij het technisch handelsmagazijn van ACB werden de volgende onderdelen geleverd en kon er snel en vakkundig gehandeld worden:

  • Elevatorverbinder
  • Elevatorbouten
  • Reserve elevatorbakken
  • Lagers

Montage elevatorband

De elevatorband werd voorbereid in de werkplaats bij ACB. Nadat de transportband zover was voorbereid, werd deze door een team van 5 transportband monteurs in een mum van tijd bij de klant op locatie geïnstalleerd. De elevatorbakken werden van de oude elevatorband gedemonteerd. Daarna werden de elevatorbakken met nieuwe bevestigingsmaterialen op de nieuwe elevatorband gemonteerd. Dit ging in blokken van 5 meter. De banden waren in totaal ongeveer 100 meter. Na elk blok werd de transportband een stukje verder in de elevator getrokken. Tot slot werd de band door middel van verbinders eindeloos gemaakt.

Wilt u meer informatie over dit project, of wilt u zelf gebruik maken van de diensten die ACB Transportbanden & Onderdelen biedt? Neem contact op met een van onze specialisten via telefoonnummer 077 397 4416 of emailadres info@acb-transportbanden.nl.

img_8032-1.jpgelevatorband.jpgelevatorband_1.jpg