Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Aangedreven rollenbaan

 • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
 • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
 • Innovatieve blikInnovatieve blik
 • 24/7 service24/7 service

Aangedreven rollenbanen zijn uitermate geschikt voor het intern transporteren van dozen, kratten en pallets. Ook worden halffabricaten, hout, metalen en plastics via rollenbanen getransporteerd. Men ziet rollenbanen onder andere in distributiecentra, fabrieken, productielocaties en pakstations. Ze komen voor in verschillende branches en sectoren zoals in de logistiek, agro & food, recycling en industrie.

Een aangedreven rollenbaan ziet er bijna hetzelfde uit als een zwaartekracht rollenbaan. Het verschil is dat een zwaartekracht rollenbaan gebruik maakt van zwaartekracht om bijvoorbeeld dozen, kratten of pallets naar de andere kant te bewegen. En bij aangedreven rollenbanen gebeurt dat met behulp van een elektromotor. De overbrenging van de elektromotor naar de rollen is mogelijk door middel van onder meer een rondsnaar of met behulp van een ketting. Er zijn ook rollen waarbij een aandrijving in de rol zelf zit.

Toepassingen van aangedreven rollenbanen

Aangedreven rollenbanen met een rondsnaargroef zijn leverbaar in keramiek, aluminium, staal en rvs. Het aantal groeven is altijd variabel en kan naar klantspecificatie worden uitgezocht en worden uitgevoerd. Standaard worden de aangedreven rollenbanen zonder kunststof diabolowieltjes en rondsnaren geleverd. Uiteraard levert ACB Transportbanden & Onderdelen ook diabolowieltjes en rondsnaren.

Download de technische documentatie over rollenbanen

Voordelen van aangedreven rollenbanen

De voordelen van aangedreven rollenbanen zijn:

 • Voor veel verschillende doeleinden inzetbaar
 • Eenvoudige installatie, onderhoud en service
 • Alle systemen zijn modulair uit te breiden
 • Automatisering / efficiënter maken van productieproces tegen geringe investering
 • Zelf-aangedreven rollen en rollenbanen

Zelf-aangedreven rollen voor rollenbanen

ACB levert ook zelf-aangedreven rollen voor rollenbanen. De aandrijving van de rol zit in deze situatie binnen in de rol verwerkt. Een zelf-aangedreven rol is heeft als voordeel dat deze gewicht besparend is. Rollen voor rollenbanen kunnen worden aangedreven middels een overbrenging met kettingwielen of rondsnaren. Aangedreven rollen met kettingwielen zijn voorzien van een enkel (simplex) of dubbel (duplex) kunststof of stalen kettingwiel. Afhankelijk van het materiaal (keramiek, aluminium, staal en rvs) waarin de rol is uitgevoerd, is de rol geschikt voor licht, middelzwaar of zwaar transport van goederen.

Welke aangedreven rollenbaan is voor mijn bedrijf geschikt?

Om de juiste rollenbaan voor een bepaalde toepassing te kiezen dient met een aantal factoren rekening gehouden te worden:

 • Afmetingen van het te transporteren product
 • Gewicht van het te transporteren product
 • Totale belasting van de rollenbaan
 • Het soort product
 • De maximale transportsnelheid
 • Aansluiting aan een andere machine of standalone opstelling
 • Gewenste nauwkeurigheid van positionering

Alternatief voor aangedreven rollenbanen

ACB heeft naast aangedreven rollenbanen ook zwaartekrachtrollenbanen, harmonicarollenbanen en rollenbaan rollen.

Zwaartekrachtrollenbanen

Een niet-aangedreven rollenbaan wordt ook wel een zwaartekrachtrollenbaan of ‘gravity conveyor’ genoemd. Doordat de rollenbaan onder een bepaalde hoek wordt gezet, rollen de producten automatisch naar het laagste punt. Een zwaartekrachtrollenbaan is zeer efficiënt en energiebesparend.

Harmonicarollenbanen

Een harmonicarollenbaan wordt veel ingezet bij het laden en lossen van producten. Doordat de rollenbaan op een harmonicaframe is gebouwd, is deze gemakkelijk in lengte te verstellen. Een harmonicarollenbaan is flexibel in zowel lengte als vorm. Het is mogelijk om bochten te maken. De harmonicarollenbaan kan zowel aangedreven als niet-aangedreven rollenbaan geleverd worden.

Advies over aangedreven rollenbanen ontvangen?

Onze technische adviseurs denken graag met je mee welke rollenbaan het best presteert in jouw specifieke situatie. ACB Transportbanden & Onderdelen levert rollenbanen voor verschillende toepassingen in de agro & food, recycling & bulk en interne logistiek. In ons advies wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met veiligheidsnormeringen - zoals CE of HACCP - indien van toepassing.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op met een van onze adviseurs via 077-398 4416 of stuur een e-mail.

Download de technische documentatie over rollenbanen

 

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem gerust contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl