Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Rollen voor rollenbaan

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Bij ACB Transportbanden & Onderdelen is het mogelijk om losse rollen voor rollenbanen en transportbanden te verkrijgen. Losse rollen zijn er in verschillende uitvoeringen, welke kunnen worden toegepast op rollenbanen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Aangedreven rollen
  • Niet-aangedreven rollen
  • Conische rollen
  • Draagrollen
  • Rollen in doorrolstelling en flowracks

Download technische documentatie, rollen

Aangedreven rollen voor rollenbaan

De rollen van rollenbanen kunnen worden aangedreven middels een overbrenging met kettingwielen of rondsnaren. Aangedreven rollen met kettingwielen zijn voorzien van een enkel kettingwiel (simplex), dubbel kettingwiel (duplex), kunststof kettingwiel of stalen kettingwiel. Afhankelijk van het materiaal (staal, RVS, aluminium of keramiek) waar de rol uit bestaat, is de rol geschikt voor licht, middelzwaar of zwaar transport van goederen.

Aangedreven rollen met een rondsnaargroef zijn leverbaar in staal, RVS, aluminium of keramiek. Het aantal groeven is variabel en kan naar klantsituatie worden uitgezocht. De rollen worden standaard zonder kunststof diabolowieltjes en rondsnaren geleverd. Daarnaast zijn er aangedreven rollen voor de rollenbaan verkrijgbaar, waarbij de aandrijving intern in de rol verwerkt zit.

Niet-aangedreven rollen voor rollenbaan

Niet-aangedreven rollen voor een rollenbaan zijn rollen die niet zijn voorzien van een aandrijfmechanisme. Deze niet-aangedreven rollen worden veelvuldig toegepast in rollenbanen voor handmatig transport, harmonicarollenbanden en zwaartekrachtrollenbanen. Ze zijn leverbaar in staal, RVS, aluminium of keramiek.

Conische rollen voor rollenbaan

Wanneer een rollenbaan bochten bevat, worden conische rollen toegepast. Met conische rollen kunnen bochten worden gemaakt met een binnen radius van 804 mm, ongeacht de rollengte. Conische rollen bestaan uit een kernrol, waarover conische kunststof elementen zijn geschoven. Naast de standaardmaat van een stalen rol met de buisdiameter van ø 50 mm, kan de kernrol in verschillende maten worden uitgevoerd. Conische rollen kunnen ook in een aangedreven uitvoering geleverd worden waarbij de aandrijving in de rol verwerkt zit, of waar gebruik wordt gemaakt van rondsnaren om de conische rollen aan te drijven.

Draagrollen voor rollenbaan

Draagrollen worden gebruikt in rollenbanen. Deze kunnen ook conisch uitgevoerd worden om bochten te maken. Draagrollen zijn leverbaar in diverse uitvoeringen en materialen. Ze kunnen in zowel kunststof als met metalen lagerpotten worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen de rollen geëpoxeerd worden. Hierbij wordt een coating over de rollen gespoten in de desgewenste RAL-kleur.

Rollenbaan rollen in doorrolstelling en flowracks

ACB Transportbanden & Onderdelen levert ook rollen voor in doorrolstellingen en flowracks. Afhankelijk van het type doorrolstelling (zwaartekracht, aangedreven) en de toepassing (pallets, dozen, et cetera) worden de juiste rollen voor rollenbanen geadviseerd.

Remrol voor rollenbaan

Een remrol, de naam zegt het al, voorkomt dat het product na een daling van de baan ''af schiet''. De remrol loopt zwaarder als de overige rollen op de rollenbaan waardoor het product afgeremd wordt, maar alsnog genoeg snelheid heeft om verder over de rollenbaan getransporteerd te worden.

Download technische documentatie, rollen

Snelle montage en service bij ACB.

De montageteams van ACB Transportbanden & Onderdelen kunnen rollen installeren of vervangen op locatie. Door de grote voorraad losse rollen, mogelijkheden om zelf te monteren en 24 uur per dag 7 dagen per week service, kan ACB zeer snelle en goede reparaties uitvoeren. De stilstand van productieprocessen bij klanten wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Advies over rollen voor rollenbanen?

Onze technisch adviseurs geven u graag advies over welke rollen het beste presteren in uw specifieke situatie. ACB Transportbanden & Onderdelen levert rollenbanen voor verschillende toepassingen in de agro & food, recycling & bulk en interne logistiek. In ons advies wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met veiligheidsnormeringen - zoals bijvoorbeeld CE of HACCP - indien van toepassing.

Wilt u meer informatie over onze losse rollen voor rollenbanen? Neem contact op met onze specialisten door het formulier op deze pagina in te vullen.

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

bg_person_
martijn-1.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Martijn van Vegchel
Bel +31 (0)314 323 474
info@acb-transportbanden.nl