Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Wat is een pipe belt?

Een pipe belt (ook wel pipe conveyor, pipe conveyor belt, pijpbandtranporteur of pipe conveyor systeem genoemd) is een rubber transportband die omgevouwen wordt tot een gesloten ronde transportband. De ronde transportband wordt vervolgens in een hexagon frame bevestigd.Op het hexagon frame worden in 360 graden looprollen geplaatst om ervoor te zorgen dat de band gebogen blijft en geleid wordt.Aan de kop en staart sectie is de band opengevouwen in een U of V vorm, zodat het te transporteren product geladen en gelost kan worden.Het laden en lossen van product op de pipe belt gebeurt op dezelfde manier als bij een reguliere transportband.

Het grote voordeel van een pipe belt is dat deze scherpe bochten en grote stijgingen en dalingen kan overbruggen. Daarnaast zorgt de gesloten constructie van de rubber pipe belt dat materiaal minimaal verspild wordt doordat het niet van de band kan vallen. Ook is het product hiermee geborgen tegen weersinvloeden zoals wind en regen.

Een ander voordeel is dat een pipe belt minder ondersteuning nodig heeft dan een reguliere bandtransporteur. Hier Daarom zijn er bij een pipe belt conveyor minder ondersteuningsrollen nodig.

Voordelen van een pipe belt:

Alle voordelen van een pipe belt nogmaals op een rijtje:

  • Een pipe belt kan met gemak scherpe bochten en/of grote hoogtes en laagtes overbruggen.
  • De rubber band is gebogen waardoor het te transporteren product geborgen is tegen weersomstandigheden zoals regen en wind.
  • Geen onnodige productverspilling en productoverlast voor de omgeving.
  • Door het compacte design van de pipe belt levert dit een enorme ruimtebesparing op.
  • Pipe belts kunnen meer afstand overbruggen zonder tussenstations of overstortpunten dan een reguliere transportband doordat de pipe belt zelf ondersteunend is.

We zien een pipe belt vaak terug in (ondergrondse) winlocaties, betonfabrieken of energiecentrales.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over pipe belts of pipe belt systemen? Onze technisch adviseurs denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op! Wil je zien hoe ACB de pipe belt toepast? Bekijk dan onze klantcase: unieke pipe belt.

 

bg_person_
sandor.jpg

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze adviseur Sandor!

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
info@acb-transportbanden.nl