Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Losse rollen voor rollenbanen

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Losse rollen zijn er in verschillende uitvoeringen voor toepassing in rollenbanen. Voorbeelden hiervan zijn:

Aangedreven rollen voor rollenbaan

Rollen voor rollenbanen kunnen worden aangedreven middels een overbrenging met kettingwielen of rondsnaren. Aangedreven rollen met kettingwielen zijn voorzien van een enkel (simplex) of dubbel (duplex) kunststof of stalen kettingwiel. Afhankelijk van het materiaal (staal, RVS, aluminium of keramiek) waarin de rol is uitgevoerd, is de rol geschikt voor licht, middelzwaar of zwaar transport van goederen. Aangedreven rollen met rondsnaargroef zijn leverbaar in staal, RVS, aluminium of keramiek. Het aantal groeven is variabel en kan naar klantspecificatie worden uitgezocht. Standaard worden deze rollen zonder kunststof diabolowieltjes en rondsnaren geleverd. Ook is het mogelijk om aangedreven rollen voor rollenbaan te leveren waarbij de aandrijving in de rol zelf verwerkt zit. Onderstaande afbeeldingen van een aangedreven rol met ketting aandrijving, een aangedreven rol met rondsnaargroef en een aangedreven rol met interne aandrijving.

Niet-aangedreven rollen voor rollenbaan

De niet-aangedreven rollen zijn geschikt voor zwaartekrachtrollenbanen of rollenbanen voor handmatig transport. Deze rollen zijn niet voorzien van een aandrijfmechanisme. Niet-aangedreven rollen worden veelvuldig toegepast in rollenbanen voor handmatig transport, harmonicarollenbanden en zwaartekrachtrollenbanen. Niet-aangedreven rollen zijn leverbaar in staal, RVS, aluminium of keramiek.

Conische rollen voor rollenbaan

Wanneer in een rollenbaan bochten worden gemaakt, worden conische rollen toegepast. Met conische rollen kunnen bochten worden gemaakt met een binnen radius van 804 mm, ongeacht de rollengte. Conische rollen bestaan uit een kernrol, waarover conische kunststof elementen zijn geschoven. De kernrol kan in verschillende uitvoeringen geleverd worden, maar standaard wordt een stalen rol met een buisdiameter van ø 50 mm gebruikt. Conische rollen kunnen ook in aangedreven uitvoering geleverd worden, waarbij de aandrijving in de rol verwerkt zit of gebruik wordt gemaakt van rondsnaren om de conische rollen aan te drijven.

Draagrollen voor rollenbaan

Draagrollen worden gebruikt in rollenbanen. Ze kunnen ook conisch uitgevoerd worden, om bochten te maken. Draagrollen zijn leverbaar in diverse uitvoeringen en materialen. Ze kunnen zowel met kunststof als met metalen lagerpotten worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen de rollen geëpoxeerd worden. Hierbij wordt een coating over de rollen gespoten in de desgewenste RAL-kleur

Rollenbaan rollen in doorrolstelling en flowracks

ACB Transportbanden & Onderdelen levert rollen voor in doorrolstellingen en flowracks. Afhankelijk van het type doorrolstelling (zwaartekracht, aangedreven) en de toepassing (pallets, dozen et cetera) worden de juiste rollen voor rollenbanen geadviseerd.

Snelle montage en service bij ACB.

De montage teams van ACB Transportbanden & Onderdelen kunnen rollen installeren of vervangen op locatie. Door de grote voorraad losse rollen, mogelijkheden om zelf te monteren en 24 uur per dag 7 dagen per week service, kan ACB zeer snelle en goede reparaties uitvoeren. Hierdoor wordt stilstand van productieprocessen bij klanten tot een minimum beperkt.

Bestellen?

Wilt u meer informatie over losse rollen voor rollenbanen? Neem contact op met een van onze specialisten op het gebied van losse rollen voor rollen banen via 077 397 4416 of info@acb-transportbanden.nl. Tevens is het ook mogelijk onze technische documentatie te downloaden, waarin ons aanbod en bijbehorende technische informatie uitgebreid beschreven staat.

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

bg_person_
martijn-1.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Martijn van Vegchel
Bel +31 (0)314 323 474
info@acb-transportbanden.nl

Render file does not exist - /site/templates/fields/content_repeater_matrix/big_slider.php