Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.nl

Storing? Bel
077 398 4416

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0617157773

Bandtransporteur

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Een bandtransporteur is een ideale manier om producten horizontaal of onder een bepaalde hoek te transporteren. Het wordt ook wel transportbaan genoemd. Dit is een verzamelwoord voor alle componenten waaruit een geheel complete transportband en eventuele toehoren bestaat. De bandtransporteur bestaat uit transportbanden, aandrijving, rollen, frame en in sommige gevallen een extra toevoeging zoals een bandweger of schraper. Ze kunnen worden uitgerust met rubber en kunststof transportbanden.

Download de technische documentatie over bandtransporteur

Toepassingen van bandtransporteurs

Meestal worden bandtransporteurs gebruikt voor het intern transport van verschillende goederen. Ze worden onder andere intern toegepast om een afstand te overbruggen tussen verschillende productieprocessen. Of om vanuit het laatste productieproces richting de vrachtauto of bestelbus te gaan.

Bandtransporteurs op maat

ACB levert bandtransporteurs in verschillende uitvoeringen, zoals in rvs, aluminium of staal. Het is mogelijk om een bandtransporteur klant specifiek op maat te maken. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een transportbaan uit een standaard assortiment. Ze worden in elke situatie in modules geleverd en aangesloten. De uitvoering ervan is geheel afhankelijk van de soort toepassing. Het is daarom bij ACB een mogelijkheid om de transportbaan geheel naar uw wens te configureren.

Voordelen van bandtransporteurs

Een voordeel van bandtransporteurs is dat een compleet transportsysteem wordt aangeboden. Daarnaast is een transportbaan eenvoudig en snel te installeren en kan daarom snel in gebruik worden genomen. Tevens kan hij worden ingezet voor meerdere verschillende toepassingen. Al deze voordelen maken dit transportsysteem tot een kostenefficiënte oplossing voor het transporteren van goederen.

Advies over bandtransporteurs ontvangen?

Technisch adviseurs van ACB Transportbanden & Onderdelen adviseren u graag welke bandtransporteur het beste presteert in uw specifieke situatie. Wij leveren transportbanen voor toepassingen in onder andere de Agro & Food sector, de Recycling & Bulk sector en Interne logistiek. Tijdens het advies wordt altijd rekening gehouden met veiligheidsnormeringen zoals bijvoorbeeld CE of HACCP indien van deze toepassing zijn in uw specifieke situatie. Desgewenst kunnen bandtransporteurs CE gekeurd afgeleverd worden.

Wilt u meer informatie over onze bandtransporteurs? Neem contact op met onze specialisten.

Download de technische documentatie over bandtransporteur

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

Onze bandtransporteurs